WAKTU IMSAK BAGI NEGERI SELANGOR

WAKTU IMSAK NEGERI SELANGOR

Assalamualaikum Dan Selamat Petang..

Waktu Imsak Bagi Negeri Selangor... 

Bolehlah cetak dan tampal dekat peti ais Rumah anda...

Jangan lupa bangun sahur... tau! Makan sahur tu sunat, walaupun dengan minum seteguk air.




1- Amalan bersahur dapat memberi kekuatan kepada orang yang berpuasa pada siang hari nanti.


2- Bersahur akan mendapat pahala kerana ia adalah ibadat sunat dan menjadi sunnah Rasulullah s.a.w. 

3- Amalan bersahur juga yang membezakan puasa Muslim daripada puasa dalam agama lain seperti Yahudi. 

4- Amalan bersahur juga akan memberi peluang kepada para muslim untuk bangun beribadah kepada Allah s.w.t pada malam hari khususnya 2/3 malam.


Selamat bersahur.


Image result for selamat bersahur

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

5 PEMBERI ULASAN

  1. Selamat menunaikan ibadah puasa... shad memang kena bangun sahur, makan. tidak memang tak berdaya nak puasa.. hehe.. tapi kadang2 skip jugak makan sahur.. :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/06/perkara-yang-perlu-kita-tahu-tentang.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sha Dhira,

      Selamat bersahur yea :)
      kadang-kadang terlewat bangun x sempat bersahur he he he

      Padam
  2. selamat menunaikan ibadah puasa kak...semoga ibadah puasa pada tahun ini akan diberkati olehNya. ;)

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2015/06/thiara-songket-raya-edition-dress.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berpuasa juga untuk Nurhaziq Hafiz

      InsyaAllah Aamiin

      Padam
  3. haaa.. ni sesuai print and tampal kat umah... :)
    Thanks Bonde....

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.