PERJALANAN KE HATYAI THAILAND

Assalamualaikum dan Selamat Petang...


Baru sempat nak cerita tentang Trip Ke Hat Yai, Thailand... Weeee Huuuu Jalan-jalan Negara Orang...

Tarikh Trip 21-24 Mei 2015
Negara yang dilawat : Hat Yai, Thailand
Anjuran :Biro Pelancongan , Puspanita Daerah Sepang.


Bertolak Dari Bandar Baru Salak Tinggi Jam 10.00 malam... Masa ni hati dah berbelah bagi nak pergi sebab Fatin demam tiba-tiba...

Tanya Kanda macam mana nak batal ke ? Nak teruskan... Pergi.. hati memang berat nak ke sana...

Kanda kata tak pe pergi je lah ... hati memang risau kemas barang2 dan baju pon rasa malas je...

Malam tu Kanda bawa Fatin pergi Klinik dah pergi Klinik baru senang hati sikit... 

Rupanya Demam nak tumbuh ghaham bongsu... sapa pernah rasa sakit gigi mesti tau sakitnya macam mana...

Ok dengan hati yang berat nak tinggalkan Fatin yang dalam keadaan macam tu naik juga bas...

Yea... dalam bas duduk seorang terima kasih Atul yang dah copkan tempat Bonde nak duduk tepi tingkap...


Perjalanan mengambil masa lebih kurang 10 jam nak sampai ke Kedah dan berhenti 3 kali kawasan rehat RNR dan last di sebuah masjid di Kedah untuk menunaikan solat subuh.

Dan Lagi 3 jam nak sampai sempadan Malaysia - Thailand Bukit Kayu Hitam.


Ok dah sampai Check in Pasport dulu...Dan Entri bersambung :)




 ~ BONDE :) RIANG ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

8 PEMBERI ULASAN

  1. seronoknya Bonde gi sana...Bila la pulak turn Efa ni ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Efa kita g... naik keretapi lebih jimat...

      Padam
  2. tak sabar tunggu bonde sambung cerita..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aiezza Sue dah sambung tu... jemput baca yea :)

      Padam
  3. tak sabar nak tunggu update seterusnya dari bonde

    BalasPadam
  4. Riang selalu bonde. OK Thailand memang best tapi naik bas memang terasa jauhnya nak sampai ke sempadan..

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.