HARI INI 18 MEI 2015 DIA ISTERI LUAR BIASA







SINOPSIS DIA ISTERI LUAR BIASA


Mengisahkan kehidupan Dewi Yusra yang mencari suami sementara bertujuan untuk mendapatkan anak, walaupun dia beranggap mampu hidup tanpa cinta dari seorang lelaki. Dewi pernah mencuba untuk mendapatkan perkhidmatan kaedah IVF dan GTF dari klinik pakar perbidanan untuk mendapatkan anak sendiri, namun ditolak kerana menyalahi undang-undang. Sahabat baiknya, Kamarul juga pernah menawarkan diri untuk menjadi suami sementara Dewi. Nina anak kawan baiknya Eda sering menjadi peneman dirinya.


Kehadiran Dr. Raden Amzar dalam satu insiden yang tidak disengajakan di Heathrow, ketika penerbangan pulang dari London ke Kuala Lumpur mengikat Dr. Raden Amzar terus disisi Dewi. Dr. Raden Amzar juga pelanggan setia Nasi Ayam Bonda dalam diam mencuri perhatian Dewi. Dewi mewarisi perniagaan Nasi Aya Bonda tersebut. Seterusnya, Dewi merancang sesuatu agar Raden Amzar dapat menjadi Suami semantara. Apa yang dirancang berjalan lancar seperti yang dirancang. Dewi dan Raden Amzar ditangkap Khalwat. Mereka bernikah secara rahsia di Kota Londan.

Akhirnya Dewi disahkan mengandung, rancangan awal Dewi yang mahu meninggalkan Raden Amzar setelah mengandung gagal bila Dewi menerima alahan yang teruk. Keadaan lagi buruk bila bayi dalam kandungannya mahukan Raden Amzar sentiasa disisi. Raden Amzar sedar, Dewi masih belum boleh menerima dirinya lagi. Apakah yang terjadi seterusnya?


Baca Online :  [1] [2 ] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]....


                            
JUDUL : DIA ISTERI LUAR BIASA
EPISOD : -
TARIKH : 18 Mei 2015 (Isnin-Khamis, 6.55petang)
SIARAN : Slot Akasia TV3
NOVELIS : Umie Nadzimah
PENGARAH : Jamal Khan (Khan Mancung)
TERBITAN : Pena Creative Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Shukri Yahaya, Fathia Latiff, Keith Foo, Elizad Sharifuddin, Nonny Nadirah, Uqasha Senrose, Ardell Aryana, Ziela Jalil, Syatilla Melvin, Raja Farah, Afiq Muiz, Leez Rosli, Alexx Yanz, Lia Asmizza, Azza Elite , Supyan kepoh, Liza Abdullah, Nurul Aini, Shah Rezza

WATAK PELAKON
Shukri Yahaya sebagai RadenAmzar
Nur Fathia Abdul Latiff sebagai Dewi Yusra
Keith Foo sebagai CikKem
Nonny Nadirah ebagai Eda
Uqasha Senrose sebagai Dr Akma
Ardell Aryana sebagai Nora
Elizad Sharifuddin sebagai Kaklong Zaharah
Ziela Jalil sebagai Umi Sakinah
Syatilla Melvin sebagai Razita
Raja Farah sebagai Dr Adibah
Afiq Muiz sebagai Dr Rizwan
Leez Rosli sebagai Fatiha
Alexx Yanz sebagai Shahriman
Lia Asmizza sebagai Aisyah
Azza Elite sebagai Adawiyah

LAGU TEMA / OST
Tajuk Lagu: Potret
Artis : Akim And TheMagistrate
Link : http://goo.gl/meRgvS

Gambar Pelakon

                                
RadenAmzar dan Dewi Yusra
Bersama Penulis : Umie Nadzimah di sesi tandatangan pada 26/4/2015 PBAKL, PWTC Booth Karya Seni.

 Bonde Bersama Kak Umie

Selfie 26 April 2015


Shukri Yahaya aka RadenAmzar... he he he cak cak cak...

Nur Fathia aka Dewi Yusra sangat mesra tengok tu buat muka... he he he
happy selfie

Ok.... Jangan lupa menonton petang ni....duduk siap-siap depan tv
masa maghrib jangan lupa solat yea.... on time tau!...



kredit kepada :
[Penerbitan Karya Seni]
[TeamUmieOfficial]

 ~ BONDE :) RIANG ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

12 PEMBERI ULASAN

  1. seronoknya bonda dapat bergambar dengan mereka.. apapun dah baca novel tuh.. hari nih tunggu dramanya plak..

    BalasPadam
  2. sure ranking lagi tinggi dari Hati Perempuan ni :)

    BalasPadam
  3. Bestnya dapat jumpa retis ( hero & heroin drama ) ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni maa PBAKL hr tu.... :) comelkan Fathia

      Padam
  4. luar biasa lah sangat...

    BalasPadam
  5. tak sempat lagi nak tengok drama nie bonde..

    BalasPadam
  6. amboi bonde... bestnya... hehe

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.