JOM BELAJAR..PERIBAHASA

jom baca....

PERIBAHASA atau SIMPULAN BAHASA merupakan ungkapan yang terdiri daripada dua perkataan atau lebih dan mempunyai makna yg tersirat.

Apabila sesuatu perkataan di dalam ungkapan tersebut dipisahkan, ia menjadi perkataan yang tersendiri dan hanya membawa makna asalnya.

sebaliknya apabila perkataan tersebut  dirangkaikan dengan perkataan yang lain ,maka maknanya akan berubah daripada makna asalnya tadi.

mulai 18 februari bonde akan mulakan 1 hari . . . 1 simpulan bahasa . . .
TUNGGU....

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

0 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.