Ubat Batuk .... kung kung kung.....Ishh2 teruk betul bunyi batuknye....


Cerita pasal ubat batuk nie....
ye la kan memandangkan cuaca yg x menentu nie kan...
emmmmm kalau g klinik pulak ramai penuh jer ....
nak tunggu turn pun rasa nak pengsan...kat situ....
he he he blm kira lagi pesakit yg menunggu tu selsema, batuk & demam...
mcm2 virus berterbangan yea x...

k hari tu Bonde pi giant kan... masa tu singgah la dekat Guardian Farmasi beli ubat batuk spt gambar diatas tu...
Pembantu Farmasi tersebutla yg bagi info pasal cara pemakanan ubat batuk yg betul.... Tq Pembantu Farmasi jasa mu tetap ku kenang.
Kat sini bonde nak share cara-cara nak makan ubat batuk dengan betul....
begini caranya:

x kira apa jenis jenama ubat batuk...pun cara makan nya tetap sama....
ambil ubat batuk mengikut sukatan yg di sarankan....
masuk kedalam mulut secara pelahan.....
jgn terlalu gelojoh... anda akan dpt rasakan ubat tersebut masuk ke ruang2 rongga kelongkong leher....hingga ke perut.... JANGAN MINUM AIR ya...InsyaALLAH anda akan rasa lega selepas makan ubat batuk dengan cara yang betul.

" Pasti sebelum nie makan ubat batuk dgn cara yang salah iaitu masukkan ubat ke dalam mulut dan terus minum air sebab nak hilangkan rasa ubat batuk yg x sedap tu.... tp pernah x terpikir kemana perginya ubat batuk tersebut???? tentunya ke saluran buangan atau tersekat diperut...." dan sakit batuk tersebut pun x henti2 semakin berlanjutan lagi ada la... Doktor kat klinik pun x pernah nak ajr kan....he he he...pk la kenapa?????? ahaaaaaaa!!!!!!!!!

" Jangan Makan ubat batuk secara berlebihan bahaya.  Makan Ubat mengikut sukatan yang syorkan. Makan Ubat Dengan Cara Yang Betul... Supaya Cepat Sembuh "



Bonde
~ Ku Mahu Itu ~







Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

0 PEMBERI ULASAN

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.