Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto Assalamualaikum dan selamat pagi, Hai reader semua...Ada tak dekat sini peminat makanan Indonesia, Sebab Bonde nak kongsikan disini sesi jalan-jalan cari makan Bonde ke IndoBowl yang terletak di IOI City Mall Putrajaya.  Baru-baru ini Bonde teringin nak makan makanan Indonesia iaitu Indomie sebelum ini Bonde pernah makan dekat IndoBowl di Sungai Besi.

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Masa Lunch hari tu Bonde sempat pesan beberapa makanan yang yang Bonde teringin nak rasa dekat Indo Bowl Resto ni, ada menu baru tau.. jadi dah terlanjur datang ni, kita rasa semua Makanan Indonesia  antara makanan yang sempat Bonde pesan hari itu ialah :-

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto


🍴Makanan

🍽Nasi Campur Sotong Masam Manis x1
🍽Indomie Bakso Goreng Balado x1

🍽Bakwan Udang x1
🍽Nasi Ayam Petai Sambal Tomat x1

🍹Minuman

🍷Soda Gembira
🍷Es Cendol
🍷Soda Jagung



Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Tadaaa nampak sedap tak? Baiklah mari Bonde perkenalkan satu persatu menu yang Bonde pilih untuk makan hari tu.

1. Nasi Ayam Petai Sambal Tomat


Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Untuk Nasi Ayam Petai Sambal Tomat ni menu pilihan Kanda, sebab fav dia ayam dia nak cuba makan Nasi Ayam Petai Sambal Tomat ni, apa yang menarik tentang menu ini ialah terdapat nasi putih, hirisan ayam, telur masin, hirisan tomato dan sambal petai untuk menu ini ianya tidak terlalu pedas paras kepedasannya adalah 2/5 sahaja jadi memang sesuai dimakan oleh Kanda yang tak berapa suka makan makanan yang pedas.

2. Nasi Campur Sotong Masam Manis


Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Nasi Sotong Sambal Masam Manis, menu nih Bonde yang pesan, sebab sotong adalah  kesukaan Bonde. Apa yang terdapat dalam menu ini ialah Nasi Putih, Sotong Masak Masam Manis, Tempe dan Tahu Goreng, Keropok, Telur Mana dan Sambal merah serta dua cucuk sate ayam.  Kalau makan set hidangan ni memang kenyang sebab banyak menu dalam satu hidangan.

3. Indomie Bakso Goreng Balado 



Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Indomie Bakso Goreng Balado ini ialah menu yang ingin Bonde makan sebenarnya  apa yang terdapat dalam menu ini ialah maggie indomie, 5 ketul daging bakso, goreng telur mata, sedikit sambal merah dan hirisan timun.  Menu ni pun tak terlalu pedas bagi Bonde paras kepedasannya 2/5 sahaja. Menu ni Bonde dan Kanda Kongsi makan, Kanda pun suka makan maggie indomie.

 4. Bakwan Udang

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto


Bakwan Udang kalau diMalaysia kite panggil Cucur Udang. Sama macam diMalaysia Bakwan Udang pun dimakan bersama sos ala thai.  Sedap sekali.

5. Tiga Jenis Minuman IndoBowl Resto


🍷Soda Gembira
🍷Es Cendol
🍷Soda Jagung

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

🍷Soda Gembira- Dalam minuman ini terdapat ais krim soda dan campuran sirap bandung Kanda memang suka air bandung ni. Jadi ini memang dia yang minum.


Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto
🍷Es Cendol- Cendol ni sedap kata manager Indo Bowld Resto, Es Cendol ni ada rasa yang menarik jadi Bonde pesan sedap rupanya next time nak minum cendol boleh datang sini.

🍷Soda JagungDalam minuman ini terdapat ais krim soda dan air jagung asli, rasa agak pelik sebab pertama kali minum tapi bila dah sedut air nih sedap pulak lama-lama.  Bonde memang suka air jagung jadi ini adalah air yang Bonde pesan he he he.

REVIEW DARI BONDE :

Rata-rata makanan dekat IndoBowl Resto yang Bonde cuba semua sedap dan rasa nak repeat lagi makan dekat sini.  


Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto




Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto
Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto

Untuk Restoran pula, suasana dalam restoran bersih dan selesa sekali. Kalau nak makan dekat IndoBowl Resto kena datang awal sebab  dekat sini tempat duduk agak terhad takut nanti kena tunggu lama. Selamat mencuba!

Menikmati Citarasa Asli Makanan Indonesia di IndoBowl Resto



IndoBowl Resto
Beroperasi setiap hari : 11am-10pm
Alamat: Lot LG-36, Lower Ground Floor, IOI City Mall, Lebuh IRC, IOI Resort City, 62502, Putrajaya
Laman Web: IndoBowl Restaurant
Tel: 019-542 6869
Facebook : IndoBowl Resto

Instagram : IndoBowl Resto

~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

9 PEMBERI ULASAN

  1. sedapnyaaa bonde. terliur nak makan masakan indonesia. boleh share harga tak set makanan tu semua? :D

    BalasPadam
  2. I am completely concurred with this article and i simply need say this article is exceptionally pleasant and extremely instructive article. This is Pictame Online Instagram User Posts and Story web viewer.

    BalasPadam
  3. This is the suitable blog for anybody who needs to seek out out about this topic. Pikdo is an Instagram Online Viewer that you can easily browse users, location, followers, hashtags, popular contents, statistics and much more. ...

    BalasPadam
  4. Great post but I was wondering if you could write a little more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Using the best Instagram online web viewer on the Internet. Discovering top trending photo and video on Pikdo right now!

    BalasPadam
  5. Kelihatan lazat sungguh makanannya.. Ada rezeki jalan2 ke putrajaya nanti boleh la mencari

    BalasPadam
  6. Ok saya tak tengok makanan dah. Saya tengok air je bonde. Nak nal air soda gembira tu... Ishhh... Dugaan

    BalasPadam
  7. Tengok semua makanan tu nampak sedap la..x pernah makan kat sini lagi..nanti nak cuba jugak

    BalasPadam
  8. menyelerakan.. nmpk kedai pun bersih jer.. menu pun byk pilihan.

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.