Bonde Zaidalifah: PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA DAN MENIKMATI IFTAR FI SOFINA

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA DAN MENIKMATI IFTAR FI SOFINA

7:27 am

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi,

Hai reader semua,

Pada 18 April yang lalu Bonde berkesempatan menikmati Preview Ramadhan Berbuka Puasa Secara Eksklusif Di Cruise Tasik Putrajaya.  Pengalaman pertama Bonde menaiki Cruise Tasik Putrajaya memang sangat teruja sekali.

Sempena bulan Ramadhan ini,
Tasik Putrajaya akan mengadakan Iftar Fi Sofina.  Apa yang di maksudkan Iftar Fi Sofina?  Iftar Fi Sofina ialah dalam bahasa arab ia bermaksud Iftar di dalam cruise/kapal.  

Bosan dengan menu yang sama dan suasana yang sama berbuka puasa? Bawalah keluarga, rakan dan orang tersayang berbuka puasa di Cruise Tasik Putrajaya (STP) yang menawarkan pengalaman berbuka puasa yang berbeza, eksklusif, unik dan mewah.

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA DAN MENIKMATI IFTAR FI SOFINA


PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

[ HARGA PROMOSI EARLYBIRD ]

Dengan harga yang amat berpatutan iaitu RM 120.00 bagi dewasa dan RM 75 bagi kanak-kanak dan warga emas bagi harga promosi earlybird, para pelanggan akan dibawa menyelurusi Tasik Putrajaya sambil menikmati suasana malam Putrajaya yang nyaman dan menyegarkan.

Harga Iftar Fi Sofina di CTP adalah lebih rendah berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya bagi memberi peluang kepada lebih ramai orang untuk merasai pengalaman Ekskusif dan unik ini.  Tawaran promosi ini adalah bagi pelanggan yang membuat tempahan awal sehingga 16 Mei 2018 sahaja.  Selepas tarikh ini ia akan dijual kepada asal iaitu Rm 145.00 bagi dewasa dan RM 77.00 bagi kanak-kanak dan warga emas.

[ KEMUDAHAN-KEMUDAHAN YANG TERDAPAT DI DALAM CRUISE TASIK PUTRAJAYA ]

Ruang solat
Set Audio untuk Karaoke
Tandas yang selesa

[ MENU MAKANAN ]

Terdapat 30 sajian pilihan yang menyelerakan untuk dinikmati sambil berlayar selama 1 jam 30 minit antaranya :

- Kambing panggang

- Ayam goreng berempah

- Daging Guai Kawah

- Mee Goreng Ayam

- Pelbagai kuih muih tradisional melayu

- pencuci mulut

Menu lain yang berkonsepkan sama ada Fusion Oriental, Middle Eastern atau Muhibbah turut di tawarkan bagi pelanggan yang inginkan kelainan.

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,


PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,


PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,


PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,

[ TEMPAH AWAL DAN REBUT PELUANG KEEMASAN ]

Setiap pelanggan juga akan mendapat sampul duit raya yang ekskusif dan kuih raya untuk dibawa pulang. Disamping itu, Pihak MPSB juga menawqarkan hadiah cabuatan bertuah berupa pakej Love Boat bernilai RM 350.00 kepada 5 orang elanggan yang membeli Iftar Fi Sofina. Para pelanggan turut berpeluang menderma di mana MPSB akan menyumbangkan RM 1 bagi setiap pakej yang dibeli kepada Rumah-Rumah kebajikan yang terpilih.

Di samping Iftar Fi Sofina,
Marina Putrajaya Sdn. Bhd. (MPSB) turut menawarkan Pakej Semiar atau Mesyuarat dan berbuka Puasa sama ada di CTP, Marina Putrajaya (MP) atau Bora Ombak Marina Putrajaya (BOMP) dengan harga yang amat berbaloi juga iaitu dengan RM 100.00 seorang.


Bonde Bersama :
Dato' Zaharah Salamat
Ketua Pegawai Eksekutif
Marina Putrajaya Sdn Bhd

[ NIKMATI PEMANDANGAN INDAH DI ATAS CRUISE TASIK PUTRAJAYA ]

Jika anda berpeluang naik CTP anda jangan lupa merakam kenangan anda di atas Cruise ini anda boleh mengambil gambar pada permandangan yang sangat cantik.






PENGALAMAN INDAH NAIK CRUISE TASIK PUTRAJAYA, CRUISE TASIK PUTRAJAYA, IFTAR FI SOFINA, BUFFET RAMADHAN 2018, BUFFET MURAH, SAMPUL DUIT RAYA, PUTRAJAYA, MENARIK DIPUTRJAYA, TASIK PUTRAJAYA,MASJID BESI PUTRAJYA,

Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan bagi pakej Iftar Fi Sofina dan pakej Seminar atau Mesyuarat ini boleh menghubungi Jabatan Jualan di taian : 03-88883359 atau boleh email kepada : sales @cruisetasikputrajaya.com

Dan follow media sosial berikut untuk dapatkan info lanjut :

Instagram : cruisetasikputrajaya


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

29 TEGURAN MEMBINA

  1. Best kan Bonda berbuka puasa kat sini, lain dari yang lain..

    ReplyDelete
  2. Wahhh bestnya..tak pernah lagi berbuka puasa sambil naik cruise ni. Satu kelainan betul. Kalau lah dekat sure gi terjah dah ni

    ReplyDelete
  3. Berbuka puasa sambil naik naik cruise. Best tu! Sedapnya ayam berempah. Favourite tu!

    ReplyDelete
  4. Wow..Syok la dapat pelbagai menikmati hidangan sambil berlayar di dalam cruise ni. Kalau berkesempatan, Fie akan pergi ke sini. Hehehe. :)

    ReplyDelete
  5. Bestnya dapat naik cruise. Paling best bila dapat berbuka puasa kat atas Cruise kan .. Ruginya tak ambik peluang ni. Seriusli rugi ..

    ReplyDelete
  6. Memang best sangat naik Cruise Putrajaya ni kan ...kena pulak baru 1st time naik, nmpk sgt excited dia tu..makanan yg disediakan pun sgt sedap walaupun nmpk simple...kena denfan selera kita org melayu ni kan bonda...

    ReplyDelete
  7. Wow... Bestnya bonde. Menikmati hidangan buffet ramadhan dalam cruise. Sambil makan sambil menikmati keindahan tasik.

    ReplyDelete
  8. alamak, ni yg buat mama terasa nak cuba cruise ni. bestnya

    ReplyDelete
  9. Satu pengalaman luar biasa dan indah dpt berbuka puasa di atas cruise. Sangat romantik dan exclusive. Hidangan pon nmpk menyelerakan sekali

    ReplyDelete
  10. Harga dia berbaloi lah bonde. Naik cruise + dapat iftar pelbagai pilihan menu kat sini. Menariknya memang romantik kalau pergi dengan pasangan ;)

    ReplyDelete
  11. Tak pernah naik cruise dkt putrajaya tau.. dh lama teringin.. igt ini kali nak pergi jugak tp utk berbuka puasa

    ReplyDelete
  12. banyak betul seleksi pilihan makanan dalam cruise ni, sesiapa yang nak merasai servis berbuka puasa di dalam cruise rekomen lah kat sini kena sangat dengan rega harganya... tapi camne nak solat ya kalau maghrib dah masuk... ada surau ke dalam cruise tu heee... mungkin dia akan berhenti di tepi masjid la mungkin...

    ReplyDelete
  13. Uniknya berbuka puasa atas bot. Suasana yang cukup berbeza. Sambil makan bileh menikmati pemandangan cantik sekeliling memberi pengalaman yang berharga

    ReplyDelete
  14. Senangnya bisa naik cruise putrajaya yang sangat best ini ya. Bisa pula milih milih makanan yang banyak menunya. Semoga bisa pakai ini klo ke KL

    ReplyDelete
  15. Sebelum waktu berbuka mesti ramai yang ber selfie ni sebab pemandangan cantik kat situ. Kelainan betul berbuka di atas cruise. Mesti best

    ReplyDelete
  16. Seronok juga berbuka puasa di atas cruise. Tapi kalau masa awal perkahwinan syok lah. Ni ada anak kecil, nak pergi berbuka macam ni. Lebur RM 140 ibu dan ayah. Takpe tunggu anak dah besar. Kita pergi satu family. Harap ada la program berbuka puasa begini lagi 5 tahun. Hehehe

    ReplyDelete
  17. Wah bestnya bonde.sambil makan boleh menikmati pemandnagan yang ada.untung dapat naik cruise

    ReplyDelete
  18. bestnya sambil menikmati buffet ramadhan sambil belayar naik cruise ni....mcm2 plihan menu..sure rambang mata kn....dpt amik angin atas cruise sambil menikmati view sekitar putrajaya yg cantik mmg nyaman rasa

    ReplyDelete
  19. Syoknyaa makan dekat cruise..sambil makan sambil tengok pemandangan..perghh..harga pun boleh tahan. Tapi okla..dekat cruise tu..tengok makanan pun not bad

    ReplyDelete
  20. Bestnya kak kalau dapat berbuka atas cruise. Sure nampak matahari terbenam juga kan. Tak rasa loya eh atas tu?

    ReplyDelete
  21. aduh sedapnya semua menu tu Bonde. btw Cici tak pernah lagi naik cruise. mesti best tu

    ReplyDelete
  22. Have been on this cruise for tour but never try their food yet. The food seems delicious. Wanna bring my friends over there when they visit kl

    ReplyDelete
  23. Wah eksklusifnya makan atas cruise. Lain dari yg lain. Terima kasih share! Nak hint suami la kot2 die nk belanja makan aas cruise ni. Haha

    ReplyDelete
  24. Mermang suatu pengalaman berbeza jika berbuka di atas cruise. Rumah Rawlins nie dekat Bangi je tapi tak pernah lagi naik cruise. Agaknya Ramadan ni boleh la try ye tak.

    ReplyDelete
  25. Best juga, sekali sekala makan sambil naik cruise. Memang enjoy :D

    ReplyDelete
  26. Best kan dapat menikmati makanan yang sedap at the same time enjoy the view. Its one of the memorable dining experience.

    ReplyDelete
  27. Banyaknya menu dekat sini Bonde. Lagi seronok menikmati makanan menaiki Cruise kan...

    ReplyDelete
  28. syoknya dapat menikmati view atas cruise sambil berbuka puasa. mesti lagi enjoy waktu berbuka tu. bukan selalu dapat menikmati saat2 macam ni kan.

    ReplyDelete
  29. wahhhh bestnya berbuka atas cruise! Dapat layan angin tasik putrajaya

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN