BondeZaidalifahDotCom: SENARAI NOVEL BARU KELUARAN PBAKL 2017

SENARAI NOVEL BARU KELUARAN PBAKL 2017

7:13 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua...

Siapa yang dah macam cacing kepanasan tak senang duduk dan mesti tak sabar nak tunggu.... group & page sana dan keluar info , group & page sini dan keluar info berkaitan...

PESTA BUKU ANTARABANGSA 2017 

Foto Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.

#pbakl2017 7 days left! 

Bertarikh : 28 April - 7 May 2017 at PWTC

PBAKL 2017 
Masuk adalah PERCUMA!

Masa : Isnin - Khamis (10 pagi - 7 malam) 
Jumaat - Ahad & Cuti Umum (10 pagi - 9 malam)

Tak lama dah... kejap lagi sure kena pecah tabung tu... yang tak menabung tu anda pandai-pandailah nak berbelanja nak beli novel yang mana? kene buat list....

Ni Bonde ada terbaca dari FB Zuhri (kredit untuk awak):

SENARAI NOVEL BARU KELUARAN PESTA BUKU ANTARABANGSA 2017 

list-list novel dari 17 terbitan... antaranya :

1. Karya Seni/Penulisan2u


1.Lelaki Lingkungan Cinta - Lily Haslina Nasir
2. Lelaki Kiriman Tuhan - Umie Nadzimah
3.Mr.Grey - Syamnuriezmil
4.Mua Mos Wanted - Aifa Batrisya
5.Aku Shark - Ameera Ameer
6. Dr.Alpha Male - Anjell Homosapien II
7.Suamiku Si Mata Biru - Evelyn Rose
8.Novel baru Rehan Makhtar
9.Pak Cik Kerek Semanis Pavlova - Aliesha Kirana
10.Cik Juliet & Encik Romeo - Airisz Novelis
11.Bahagia Yang Tertangguh - Rissa Ahdiya

2. Alaf 21 / Buku Prima

1.Kerana Kasih - Aisya Sofea
2.Projek Seram Kolej (antologi)
3.KIUB - Arifful Baqi

3. Kaki Novel

1.Ti Amo Sweetheart 100 hari! - Suri Ryana Full
2.Best Father Ever - Sha Ibrahim
3.Mencari Hilang - Hanni Ramsul

4. Idea Kreatif

1.Wanita Terakhir - Nur Ezzah Maisarah Mokhtar
2.Hey, Mister! - Farah Husain
3.Ku Tunggu Dudamu - Emy Roberto
4.Biar Kita Terus Setia - Nani Yuhanna
5.Kekasih Depan Mata - Lily Suriani
6.Teman Lelaki Cik Bos - Illa Shanahila
7.Aku Harus Memilih - Hani Fazuha

5. Penerbitan Kaseh

1.Dia Dato... Terlajak Sengal - Cik Tet
2.Jodohku Mamat Dot Dot...Dot... - Nurul Jannah Jen NJ
3.The Misadvantures of Cik Reen & Encik Ngok Ngek - Maya Adira
4.Encik Pengacau - Rafina Mimi Abdullah

6. Penerbitan Anaasa

1.Suami Tuan Isteri - Wardina Aisyah
2.Dikaulah Seluruh Cinta - Adnil Zaff
3.Hessa Its Me! - Jaja Ahmad
4.Bukan Kemahuan Fikiran - Dilla Ahmad

7. Penerbitan Love Novel

1.Adel... I Love You! - Dhiyana Novelist
2.Bukan Encik Sempurna - Yumi Hyra
3.Sweet & Dangerous - Fazlyn Ridz
4.Bibik Milenium - Aein Dhiyauddin
5.Cinta Asma & Ferhad - Shima Awang
6.Mr.Babe Magnet??? Not! - Lynn Safiya

8. Penerbitan BesQ

1.Dimensi - Ida Anuar
2.KHAN - Wawa Taufik
3.Mencintai Satu Nama - Rose Aleyna
4.GIO - Shamien Basit

9. Intens Idea

1.Honey Bunny - Ammara Ayash
2.Tuah Kasihnya Teja - Anarif
3.Cikgu, Kan ku Gari Hatimu - Sophilea
4.Berarak Awan Cinta - Syina Hamdan
5.Akulah Aryana - M Mariam

10. DearNovel/Fajar Pakeer

1.Sarangheyo Arumi & Mianheyo Aiyani - Rose Harisa
2.Cik Diari Hati - Hanny Esandra
3.Kahwin- kahwin (antologi cerpen)
4.Uwan Konah- Haida Hassan
5.Ganggu- Ayumi syafiqah
6.Cermin- Hasrudi Jawawi
7.Suntik- Zarini Mansor
8.Lelaki Versi Hero Novel - Shazie Kamaruzaman
9.Duda Dara (antologi mini novel)
10.Encik Inspektor Cik Drama - Emma Mariam
11.Jodoh oh Jodoh - Aunie Ayunie
12.Setelah Aku Pilih Dia - Eyla Hime

11. SR Publication

1.Jangan Menangis Cinta - Siti Rosmizah Semail

12. KarnaDya

1.Pemangsa (Revenge 2) - Muhammad Fatrim
2.Kerana Kau... Aku Kembali - Sophilea
3.Penunggu - Siti Rozilah
4.OH! My hubby... Mr Dentist - Bunga Amani
5.Terus Mencintaimu - Eliza AB
6.Bulan Cinta - Mimie Afinie

13. Prolog Media

1.Jika Aku - Anna Lee
2.Infiniti - Farrah Izzlorna
3.NADI - Pasha

14. Penerbitan Mania

1.Kompilasi novel BELLA & Love Unlikely - Acik Lana & Lynn Safiya

15. FIXI

1.Asrama (hardcover edisi terhad) - Muhammad Fatrim
2.Amsterdam - Fahmi Mustaffa
3.Nota 3 - Shaz Johar
4.Ponteng - Mim Jamil

15. Tebook Press

1.Man katang - Uu Syaurah , CikPuan U Syaurah
2MIgau - Azani Quasha, Fatinilam Sari Novelis, Arisa Eriza
3.Aku, Nora & Adenocarcinoma - Zubayry Abady
4.KRISIS 1 - Syauqie MK, Alif Elyas, Ahmad Erhan
5.KRISIS 2 - Khairul Nizam Anarkis, B. MARYANI - Maryani Araz
6.NOOR - Regina Ibrahim

16. Jemari Seni

1.Lapan Tahun Itu - Fizziany
2.Dia.A - Ednin
3.Fir & Anne - RodieR

17. Cute Publication

Dia duda fresh - Arriya miruza
Babak Cinta - Shiroe Sherry
Renggut - Yin Yeen
Gelora - Hayati Ahmad
Nanti Bonde akan share novel-novel yang dah up sinopsis untuk anda baca dan pilih untuk masuk dalam list untuk anda beli nanti...

InsyaAllah. see yaaa

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN