Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah Assalamualaikum dan Selamat Malam,  Hai semua selamat malam, Anda ada pengalaman naik KL Tower pada ketinggian 421m dari aras bumi,  Bonde nak kongsikan dengan anda semua tentang pengalaman Bonde naik KL Tower nih.  Bonde, Kanda, Banana dan Odah gerak ke KL Tower dari Cyberjaya lepas waktu pejabat jam 6.00 petang kami ke KL Tower, nasib baik perjalanan ke KL Tower dari Cyberjaya taklah sesak sangat kerana kebanyakkannya orang awam dan pekerja telah mula keluar dari KL,  bagi kenderaan yang masuk ke KL pula taklah banyak macam waktu pagi!  Alhamdulillah senang perjalanan kami.

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Walaupun Boleh naik pada waktu siang, tapi Bonde pilih untuk naik pada waktu malam... kerana pemandangan pada waktu malam lebih menarik bagi Bonde... kegelapan malam buat mereka yang ada rasa gayat tu, kurang sikit rasa gayatnya bagi Bondelah... sebab waktu malam lebih tenang berbanding waktu ( Bonde bukan gayat tapi seram sejuk jer he he he)

Kalau anda tak tahu mengenai KL Tower nih, mari Bonde bagi tahu dekat anda semua.. 

KL TOWER adalah menara telekom tertinggi di dunia dan paling tinggi di Asia Tenggara. Berdiri di 421m dan terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur, ibu kota Malaysia, KL TOWER menawarkan gabungan unik Cultural, Adventure and Nature pengalaman yang tidak terdapat di tempat lain di dunia.

Malaysia diiktiraf secara global sebagai potongan budaya pelbagai agama dan kaum yang merangkumi pelbagai adat, makanan lazat dan set norma dan amalan yang unik. Melalui acara-acara kebudayaan yang menarik yang dihoskan di KL TOWER sepanjang tahun dan setiap hari tarian tradisional yang dilakukan oleh kumpulan budaya berbakat kami, anda boleh mengharapkan pengalaman Malaysia yang tidak dapat dilupakan sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di pintu masuk kami!

Bagi mereka yang mencari aktiviti Pengembaraan dan adrenalin, KL TOWER dikenali sebagai Pusat Basejump Dunia. Menara itu menjadi tuan rumah acara BASE (Bangunan, Antena, Span, Bumi) yang paling lama berlari sejak tahun 1999 dan kini menjadi acara terbesar seumpamanya di dunia. Sekiranya terlalu melampau untuk anda, nikmati pemandangan latar langit Kuala Lumpur di atas 276m di atas tanah dengan selesa di Dek Pengamatan KL TOWER.

Bagi mereka yang cenderung berada di atas tanah, berjalan-jalan melalui hutan hujan tropika dan mengalami pelbagai jenis flora dan fauna yang hanya terdapat di Malaysia.

Tunggu sekejap. Hutan?

Ya, KL TOWER terletak di dalam Rizab Hutan Bukit Nanas, salah satu rizab hutan tertua di negara ini - menggabungkan Menara dengan lancar dengan Alam. Malah KL TOWER adalah satu-satunya menara di dunia yang terletak dalam hutan!

Walaupun KL TOWER. pada asalnya dibina untuk meningkatkan kualiti penghantaran telekomunikasi dan penyiaran di negara ini, Menara telah menjadi tanda penting dan simbol mengenal pasti Malaysia sebagai negara yang akan datang dari umur.


Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Kami dah berada di Sky Deck... sementara tunggu turn kami untuk masuk ke Sky Box kami bergambarlah dekat luar ni dahulu.  Kualiti gambar agak tak cantik sebab angin di ketinggian ini sangat kuat, kami rasa macam nak terbang jer tau... jadi nak kawal handphone kena berhati-hati... 

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Nampak dengan jelas Petronas Twin Tower dekat belakang tu kan! serta bangunan-bangunan lain juga memang nampak dengan jelas! pemandangan sangat cantik sekali meriah sungguh lampu-lampu berwarna-warni dari atas.

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Merenung dari Sky Deck... hu hu hu perasaan teruja sangat masa ni!

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Korang berani tak nak tengok dekat bawah tu hah..... Sky box ni ada dua tau! satu dibelah kanan dan satu lagi dibelah kiri, Pemandangan di kedua-dua belah memang sangat berbeza kalau nak naik kena naik dua-dua kiri dan kanan tau! rugi kalau masuk satu sahaja, sebab tiket yang anda beli dah termasuk harga untuk kiri dan kanan sky box ni tau!

Photoshot kami dekat Sky Box belah Kiri, Gambar ni kebanyakkannya diambil oleh photografer yang berada disitu.

Gambar Sky Box belah Kiri

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah
Gambar Sky Box belah kiri

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah
Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Baiklah kami nak balik dah... sebenarnya dekat KL Tower ni ada banyak tempat untuk bergambar bukan setakat dekat atas menara dekat depan pintu masuk pon boleh bergambar panoramanya memang cantik pada waktu malam, berhadapan dengan UP Size Down KL ni... ada ramai pelancong lepak-lepak santai sampai bergambar kenangan, jadi kami pun tak lepaskan peluang bergambar disitu.

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah

Pengalaman Naik Sky Deck KL Tower Dan Promosi Gempak Cuti Sekolah



Promosi sempena Cuti Sekolah :

Karnival Cuti Sekolah di Menara Kuala Lumpur | KL Tower! 🔊

Jom bawa anak-anak ke KL Tower pada 5 hingga 7 Disember 2019 ini bertempat di Ampitheatre, KL Tower! Pelbagai aktiviti menarik menanti anak-anak anda! 😍

Promosi GEMPAK CUTI SEKOLAH @ KL TOWER kini kembali lagi! 📣

Nikmati tawaran GEMPAK! SKY DECK (termasuk Sky Box & Observation Deck) iaitu kemasukan “PERCUMA UNTUK KANAK-KANAK, 4 hingga 12 tahun - terhad kepada 4 tiket sahaja” bermula 1 Disember 2019 sehingga 1 Januari 2020!
Jangan lepaskan peluang terbaik ini! Dapatkan promosi cuti sekolah ini sekarang!❗️Tertakluk kepada terma & syarat.



Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 03 2020 5499.  Info lanjut boleh layari laman web : menarakl.com dan facebook : officialmenarakl

~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

8 PEMBERI ULASAN

  1. Lawa lah tengok gambar dan viewnya.. Tak pernah lagi naik ni.. Nanti ada peluang zaza nak try jugak lah

    BalasPadam
  2. cantik view malam tapi rasa gayat pulak sebab gelap kot.

    BalasPadam
  3. best dan menarik nya. harap2 ada la rezeki nak dapat naik jugak, hehe

    BalasPadam
  4. Teringin nya nak naik. Nampak cantik.tapi gayat tak??

    BalasPadam
  5. eh.. dengan bananananana.. ahahha. cik en ini gayat.. mau ke nk bergambar kt situ.. ahahaha

    BalasPadam
  6. Lama betul tak ke Menara KL, since ada sky deck ni pun belum pernah jejak

    BalasPadam
  7. Cantik view KL malam-malam. gayat pulak tengok gambar sky deck tu..hehe

    BalasPadam
  8. Bestnya naik Sky Deck. Kalau saya teringin juga nak naik tapi kan saya gayat nak nak bila masik dalam box kaca tu. Hahaha

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.