Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon

Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon Assalamualaikum dan Selamat petang.  Hai reader semua...sekarang ni Bonde tengok rata-rata shopping mall dan kios smartphone ada banner mengenai smartphone realme nih, semakin hebat promosi yang ditawarkan oleh realme.  baru-baru ni 30 Oktober 2019 di Petaling Jaya telah diadakan majlis pelancaran  64MP Quad Camera realme, kalau anda nak tahu lebih lanjut Bonde ada kongsikan dibawah ini. 
Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon

Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon


realme Malaysia hari ini secara rasmi melancarkan realme XT, telefon pintar pertama di Malaysia yang mempunyai 64MP Quad Camera Snapdragon. ​Ia adalah yang pertama Malaysia di mana menyediakan resolusi gambar yang terbaik dengan butiran yang tidak dapat diperkatakan untuk pengguna mereka. Untuk model realme XT, ia memberikan pengguna - kebebasan untuk berkongsi kreativiti mereka melalui fotografi. Dilengkapi dengan sensor Qualcomm® Snapdragon ™ 712 dan 64MP resolusi tinggi dengan penambahan teknologi Tetracell dan 3D HDR, realme XT memastikan anda mengambil gambar dengan jelas dan terperinci.


"Sebagai sebuah syarikat yang digerakkan oleh anak-anak muda, kita tidak hanya memahami pasaran sasaran kita tetapi kita berbangga untuk mengatakan bahawa kita juga ingin berkongsi citarasa yang sama dengan mereka iaitu ‘Dare To Leap”.. 

Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon

realme telah membantu berjuta-juta pengguna setia di seluruh dunia, terutamanya anak muda untuk mengejar impian atau cita-cita mereka dan mencapai matlamat mereka. Kini dengan realme XT, ia terus membantu pengguna telefon pintar untuk melangkah sedepan lagi dengan lebih bertenaga. Dengan semua ciri-ciri ini  ada di dalam satu telefon pintar, kini pengguna mempunyai keupayaan untuk merebut   detik-detik bergerak maju ke hadapan dengan segala cabaran yang ada tanpa risau. -kata ​Tiffany Teh, Brand Manager of realme Malaysia​.  

realme XT dikuasakan oleh kelajuan jam 2.3Ghz Snapdragon 712 AIE bersama-sama dengan sensor ultra resolusi tinggi 64MP, mempunyai binning piksel pintar empat-dalam-satu, f / 1.8 aperture besar, dan kanta 6P dengan pengumpulan cahaya yang unggul keupayaan, memberikan realme XT setanding dengan fotografi peringkat perdana. realme XT juga mempunyai Gorilla Glass 5 di bahagian depan dan belakang reka bentuk kaca melengkung yang terdapat dalam dua pilihan warna ceria - Pearl Blue dan Pearl White. 

Kamera quad perdana realme XT yang dibentuk dengan sensor 64 MP GW1 Samsung untuk kamera utama, lensa sudut lebar 8MP, kanta makro 2MP dan kanta potret 2MP bersama-sama dengan 16MP Sony pada kamera depan, menghasilkan gambar yang tiada tandingan yang kelihatan segar dan terperinci walaupun anda mengezum masuk. Realme XT menyokong rakaman video 4K pada 30fps, rakaman video HD 1080p pada 30fps / 60fps, rakaman Video HD 720p pada 30fps / 60fps, dan gerakan perlahan sehingga 960fps.  realme XT ini mempunyai skrin penuh iaitu 6.4 inchi dan tekstur skrin Super AMOLED. Model ini juga dilengkapi dengan dual nano-SIM yang doperluas melalui slot kad microSD hingga 256GB



Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon

realme XT juga dilengkapi dengan teknologi terkini iaitu menggunakan cp jari. Selain itu ciri-ciri yang dinantikan adalah Dolby Atoms. Ia menggabungkan pembesar suara superlinear dan penguatkuasa pintar yang menggandakan kelantangan audio dan meningkatkan kualiti bunyi untuk pengalaman audio terbaik.


realme Power Bank realme Malaysia turut mengeluarkan power bank dengan kapasitii 10000mAh. Bateri litium dengan pengecasan cepat 18W serta ada 2 ports USB Type A dan Type C. Boleh dicharge power bank dan telefon pintar serentak. 2 warna bleh dimiliki samada kuning atau kelabu lso bi-directional so you can fast-charge your power bank and phone at the same time.  

realme Buds 2  Pengguna boleh menikmati premium earphone 11,2mm bass yang terdiri daripada Multi-layer Composite Diaphragm dan Daikoku Voice Coil Jepun.Reka bentuk kapsul coaxal membolehkan gegelung alih 11.2mm untuk menyampaikan muzik Hi-Fi tanpa sebarang gangguan. 

realme Buds Wireless  Aksesori terbaru yang dibawa kepada peminat oleh realme. Kerjasama dengan pengeluar muzik terkenal dunia dan DJ,Alan Walker. realme Buds Wireless ini mempunyai konsep reka bentuk yang minimalis yang dibuat daripada gel silika yang mesra logam dan kulit. 

Sambungan magnet menjadikannya lebih mudah untuk menyimpan dan pada masa yang sama berfungsi sebagai suis. Ia secara automatik akan dihidupkan dan disambung ke peranti apabila dipisahkan. Ia akan dimatikan secara automatik apabila disambungkan. 


Alan Walker telah bekerjasama dengan pasukan pakar penalaan akustik dari realme untuk memastikan pengguna mendapat respons bass yang paling tepat dan kuat dengan Dinamik Bass Boost (DBB). realme Buds Wireless mencipta pengalaman mendengar yang menakjubkan, terutama untuk muzik elektronik.


Official Launch of Malaysia's First 64MP Quad Camera Snapdragon

Harga realme XT 

RM1,399.00
Pearl Blue dan Pearl White (8+128 GB)
Tarikh jualan - 11.11.2019 pada 12am

Harga realme 5 (Terkini)

RM499.00 (Falsh sale 11.11 - RM549.00)
Crystal Purple dan Crystal Blue (3+32GB)
Tarikh jualan - 11.11.2019 pada 12am


Sempena 11.11 , Lazada akan membuat penjualan untuk realme 5 (3+32 GB)akan d iperkenalkan sebagai model eksklusif dalam talian sebenar dan promosi khas akan dikongsi di platform ini.



Pada yang membeli realme XT di Lazada pada 11.11, anda bakal membawa pulang secara PERCUMA beg realme berharga RM 159.


Untuk realme XT dan realme 5 (3+32 GB) akan dijual secara ekslusif di platform Lazada.  Untuk maklumat lanjut bleh layari di ​http://bit.ly/rmlazada

realme Power Bank ( Grey and Yellow)

Harga : RM129


realme Buds 2 (Black and Yellow)
Harga : RM39
Flash sale 11.11 RM49

realme Buds Wireless
Harga : RM149


Semua kat atas dijual pada 11.11.2019

Untuk realme Buds Wireless sahaja, pre-order akan bermula dari 30.10.2019. Segala aksesori yang disebutkan di atas akan juga dijual secara eksklusif di Shopee semasa Jualan 11.11 Big Sale.  

Untuk lebih lanjut, layari ​ ​http://bit.ly/realmeshp 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut produk realme, layari ​ ​https://www.realme.com/my/ 

~ Bonde Senyum Riang ~

Anda Mungkin Menyukai Bacaan Ini

9 PEMBERI ULASAN

  1. Wow hebat betul kamera Di ni

    Bonde kena tag

    http://www.mamapipie.com/2019/11/comeback-giveaway-by-farah-farhana.html?m=1

    BalasPadam
  2. Nih yang buat tapak tangan gatal nak beli lagi satu handphone tau. Hahaha

    BalasPadam
  3. Kita tengok kamera dia je 😂. 64MP tuuuu. Syoknya.

    BalasPadam
  4. Cantik juga realme ni.. Harganya pun kira murah jgk tu

    BalasPadam
  5. Terpukau dengan warna dia.. Harga pun murah je.. Takde mahal..

    BalasPadam
  6. Real me ni tgok byk spesifikasinya yg hebat2 juga kn.. Smartphone dgn hrga berbaloi zmn skrg ni

    BalasPadam
  7. Cantik juga kan gambar dari hp realme nie.. harga pun tak lah mahal sangat..

    BalasPadam
  8. tak pernah lagi pakai jenama realme.. mesti best kan.

    BalasPadam
  9. Camera dia clear tak? Tak pernah lagi try

    BalasPadam

[PENAFIAN]

Saya adalah pemilik blog www.bondezaidalifah.com secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

~Awak sportinglah....terima kasih sudi tinggalkan komen dibawah.

~Sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...

Terima kasih.