Bonde Zaidalifah: CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL

CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL

11:59 pm

CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL Assalamualaikum dan selamat malam, Hai reader semua.. Hari ini sudah 2 Ramadan, ingin Bonde Kongsikan dengan anda semua keenakkan Buffet Ramadan dekat Bangi, iaitu Bangi Resort Hotel.  Bonde kali pertama menikmati Buffet Ramadan dekat sini memang puas hati, ada macam-macam menu yang sangat menarik.

Pilhan menu Buffet Cahaya Ramadhan di Restoran Funtasia ini pula disediakan lebih dua ratus pilihan hidangan tempatan dan antarabangsa. Daripada hidangan pembuka selera yang dipamerkan diatas 'Ferris Wheel' setinggi 12 kaki hingga Kambing Golek Bakar, Satay Malaysia dan BBQ ala Mongolia. 

CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL

Bonde haruslah cuba, sebab peminat gulai kawah, sampai-sampai jer dah nampak sederet gulai kawah,, terus teruja nak makan!


jomlah intai-intai gulai kawah yang tersusun berderet tuh ha ha ha...









CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL





Pilihan pemanis mulut yang pelbagai jenis ada seperti Ais Kacang dan Cendol, Kuih muih yang di masak secara langsung memang sangat teruja buat tak sabar nak rasa! nampak semua sedap belaka!

Selain dari itu ada gelato! apa yang menariknya gelato ini, ianya di hidangkan berlainan perisa setiap hari. 

KUIH-MUIH TRADISIONAL

  

Dekat Buffet Cahaya Ramadan ini memang banyak pilihan kuih muih tradisional dan aneka pilihan kek dan juga buah-buahan.










CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL







CAHAYA RAMADAN TEMA BUFFET BANGI RESORT HOTEL




ROBOT BARISTA!


Jika tahun lepas Buffet Cahaya Ramadan ada tarikkan robotnya yang boleh menghasilkan nasi goreng dengan pantas! Tahun ini pula, Tarikan istimewa buffet Ramadan dekat sini ialah Robot Barista bernama "Robie" yang boleh sedikan aiskrim dan minuman berasaskan coffee Disebabkan tak menyabar untuk menekan tab menu kena sound dengan Kanda.. alamak. Bonde tak lepas peluang merasa Ice cream dangan coffee latte yang di buat oleh Robie nih... zaman moden sekarang senang betul.. semua kerja menjadi lebih mudah.



UNTUK MINUMAN..

Ada pelbagai pilihan minuman untuk anda pilih, samaada suka yang panas atau yang sejuk. 


Untuk makluman anda semua. Dapur Funtasia, Harmoni, Pastry dan banquet adalah disahkan halal oleh Jakim. Jadi anda semua tak perlu risau yea... 



Bagi anda yang berminat nak berbuka puasa dekat sini, apa lagi? anda hendaklah membuat tempahan sekarang, atau anda hubungi nombor contact dibawah untuk sebarang tempahan.

HARGA PROMOSI

15 Mac - 15 April 2019
RM75.00+ (dewasa)
RM37.50+ (kanak-kanak)

HARGA PRA BAYAR

minimum 24 jam sebelum
RM90.00+ (dewasa)
RM45.00+ (kanak-kanak)

HARGA WALK IN

RM120.00+ (dewasa)
RM60.00 (kanak-kanak)

UNTUK TEMPAHAN

NO. TELEPHONE

03 8210 2222

Email
fb reservations@hotelbangi-putrajaya.com

Website

INFO MENARIK YANG ANDA HARUS TAHU...

Bagi setiap pelanggan dewasa untuk promosi Buffet Cahaya Ramadan, sebanya RM3.50 akan disalurkan ke tabung Islamic Relief Malaysia. Syukur Alhamdulillah sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang memerlukan, moga dapat dimanfaatkan InsyaAllah..

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

20 TEGURAN MEMBINA

  1. Wahh uniknya siap ada sushi lagi. lain dari yang lain. Daging masak kicap tu buatkan tekak terliur sudah

    ReplyDelete
  2. Happy sangat tengok aneka desserts dia bonde! Colourful dan comel belaka. Ada robot aiskrim pulak tu, mesti kagum tengok dia buat kerja serve customer kan

    ReplyDelete
  3. tudia dia punya kawah berderet..jenuhlah bonde nak pilih yang mana ye..tp janji semua nampak sedap hoi..berbaloi dengan harga..

    ReplyDelete
  4. wah hebat ada robot tu. ingat kat china je ada rupanya kat bangi dah ada la. seronok dapat berbuka dengan macam-macam menu. insyallah BBL singgah datang makan kat sini ya

    ReplyDelete
  5. aduhaiii bonda...sedapnya lahai tengok menu2 kat atas tu...mcm nk terbang je sekarang kat bgr tu..haha..ngidam teruk ni...

    ReplyDelete
  6. Tahun ni kita tak berpeluang makan kat sini..diorg tak ingat kita..huhuhu. sis paling suka kat sini dessert dia..macam2 ado, sedap2 lak tu.

    ReplyDelete
  7. Saya pernah berbuka dekat sini 2 tahun lepas. Makanan die memang sedap sedap. Banyak pilihan pulak tu. Tempat die pulak feeling die macam dining dekat Hotel mewah

    ReplyDelete
  8. Apa ni Bonde??? Jahat tau tunjuk2 gambar makanan sedap2 ni..hihihi ishhkkk terliur liez tgk makanan tu semua.harga pun berbaloi.ada robot barista tu mmg rare

    ReplyDelete
  9. Heiii lama tak pergi makan kat sini hehehe best nya tempat yang kita juga selalu kunjungi kalau untuk buka puasa harga berpatutan dengan makanan yang sedap-sedapkan...

    ReplyDelete
  10. Wow
    Dekat dengan rumah Rawlins
    Harga pun bawah RM100
    Dah nampak dah kuih kegemaran Rawlins - so adakah Rawlins kena datang berbuka kat sini?
    Macam nak je! Hahah

    ReplyDelete
  11. Fuh.. Buffet Bangi Resort punya hidangan dan menu-menu dia memang buat orang terliur tengok.. punyalah banyak.. Ni kalau TB yang makan, mesti semua TB nak try.. hahaha.. cakap je.. hakikatnya peurt pun tak berapa nak muat makan macam-macam kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. wow, nampak menyelerakan sungguh hidangan berbuka puasa dekat sini. harga pulak sangat berpatutan sesuai dengan apa yg ditawarkan. mesti family dan anak2 suka kalau bawa berbuka kat sini.

    ReplyDelete
  13. Wow there are so many dishes to try and they looks so delicious too.

    ReplyDelete
  14. Terpegun tengok dessert banyak betol disediakan. Hehe mesti bonde rambang mata nak makan. Bagusnya ada robie buatkan coffee. Tak pernah dengar barista robot ada. Terbaik lah.

    ReplyDelete
  15. Suka tengok cara hidangan yang diketakkan dalam belas belanga macam tu. Nampak klasik dan unik. Pernah dtg berbukankat sini mmg sedap

    ReplyDelete
  16. Bestnya ada tempat berbuka yang best dekat dengan bonde. Kita ni belum lagi la merasa buffet ramadan.
    Setakat ni berbuka dirumah je.
    Kalau ada peluang, teringin juga nak merasa berbuka diluar.
    Sesekali merasa masakan dari airtangan org lain pulak kan..

    ReplyDelete
  17. Ishhhhhh ! Dah lama onie tak makan dekat sana! Rindunya nak makan yang dekat ferris wheel tu, adoiiii laaa.... Makanan dekat sana memang tak pernah menghambarkan ye. Oh tahun ni guna konsep kawah ye,thorbaiklah :D

    ReplyDelete
  18. Bufet Ramadan memang best, sebab masakan kampung yang kita nak tu lagi sodaaapppp bila dimakan ketika berbuka puasa. Nanti nak cuba berbuka di sini, sebab ada plan nak shopping baju raya di bangi. hehehe

    ReplyDelete
  19. teruja tengok main menu dia, nampak yummy sabgat

    ReplyDelete
  20. Hehehe suruh intai2 gulai kawah kriuk2 bunyi perut kita. Haha kita pantang tgok lauk masak giniiii. Mmg selera sangat. Tapi esok ada pi Bangi ni kalau kawan kita kat Bangi nak singgah, boleh gak berbuka sini. Tak jauh ni dari tempat dia tinggal

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN