Bonde Zaidalifah: REVIEW GINGER GOLD HYDROGEL MASK DARI KOREA

REVIEW GINGER GOLD HYDROGEL MASK DARI KOREA

2:30 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...


Hai reader semua,  Anda suka pakai mask tak? Bonde suka sekali pakai mask... Nak-nak Mask datang dari Korea original dari My Beauty Mask by @myproductco. Hydrogel mask 100% diperbuat di Korea, Dimana ia mempunyai 12.5ppm iaitu 99.9% pure gold untuk membantu melindungi & melambatkan penuaan kulit. (haaa itu yang kita mahukan untuk memudahkan penjagaan kulit muka.

Terima kasih diucapkan kepada Mamasan Tammy Lim bekerjasama dengan Yoonji Cosmetics, syarikat Korea yang mencipta hydrogel! Bonde rasa teruja kerana terpilih dan di beri peluang untuk Bonde cuba tiga jenis Mask ini.  

REVIEW GINGER GOLD HYDROGEL MASK DARI KOREA

KELEBIHAN GINGER GOLD HYDROGEL MASK

Kelebihannya ialah :
Ianya BEBAS dari 8 jenis bahan merbahaya dan dermatology tested approved. Bahan utama digunakan semestinya Natural Honey Extract kerana mempunyai vitamin & antioksidan dalam meremajakan kulit.


ADA 3 JENIS MASK

Iaitu : 


1. Red Ginseng Gold Hydrogel Mask


2. Ginger Gold Hydrogel Mask



3. Rice Sheet Mask


Topeng Mask, 
Jenama Korea  100% dibuat di Korea dari setiap peringkat pengeluaran. Dari sumber bahan ke pembuatan, rekabentuk dan pembungkusan mereka adalah perkara yang sebenar. 

BEBAS DARI 8 RAMUAN BERBAHAYA 

- Formaldehid, Paraben, Amina Sulfat, Minyak Mineral, Alkohol Benzil, Silikon, Pewarna Bat Coal dan Bahan Haiwan yang diperolehi semua topeng mereka diuji dengan ketat dan dermatologi yang diluluskan.

Salah satu bahan yang digunakan ialah Ekstrak Madu Alam. Terkenal dengan vitamin, asid amino, mineral, dan kepekatan antioksidan semulajadi yang sangat tinggi yang membersihkan dan melindungi kulit.

Haaaa tak sabar nak guna! Kali ni Bonde nak cuba Ginger Gold Hydrogel Mask dahulu!

CARA-CARA PEMAKAIAN  GINGER GOLD HYDROGEL MASK



Nak pakai Mask pastikan kita betul-betul relax dan tenang... sebabnya barulah dapat merasakan nikmatnya... pakai mask.

- kemudian Sebelum pakai mask ke muka pastikan cuci muka terlebih dahulu.

- tampalkan mask ke muka


- Jangan membazir! picit dan tampalkan cecair yang lebih ke atas mask yang telah ditampalkan ke muka tadi, bestnya muka akan rasa sejuk sahaja 

- Sambil pakai mask, dengarlah muzik yang menenangkan! ( ha ha ha Bonde pakai sambil teman suami menonton tv.. sambil tu terlelap-lelap mata, release tension stress semua hilang!)

Dalam usia begini semua nak kena jaga! kalau boleh hindarkan dari sebarang penyakit dan sentiasa sihat hendaknya.



Eh... bestnya bila pakai mask ni... sejuk jer muka, wahhh tenang sekali.


Pakai mask selama 20 minit anda akan rasa tenang.... eh macam nak lena pulak dibuatnya... he he he


APA YANG DIRASAI SELEPAS MEMAKAI GINGER GOLD HYDROGEL MASK

Mask Ginger Gold Hydrogel ini mengandungi Red Ginseng Korea, yang merupakan ramuan yang terkenal untuk anti-penuaan, memperbaiki kulit dan membantu mengurangkan bintik hitam di muka.

- Kulit muka terasa kelembapannya

- Kulit muka rasa segar bermaya

- rasa gumbira! nak pakai hari-hari kalau boleh he he he bagi mengekalkan keremajaan kulit muka.



HARGA UNTUK TIGA JENIS MASK IALAH : 

Ginger Gold Hydrogel Mask (USD $25- 5pcs)

Red Ginseng Gold Hydrogel Mask (USD $25-5pcs)

My Beauty Rice Sheet Mask (USD $9-3pcs)

Next Bonde akan update untuk Red Ginseng Gold Hydrogel Mask dan My Beauty Rice Sheet Mask pulak yea stay tune..


Untuk keterangan lanjut sila layari :

Website: www.myproductco.com

IG: www.instagram.com/myproductco/

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

6 TEGURAN MEMBINA

  1. Nieyl memang obses ngan mask ni bonde...

    ReplyDelete
  2. Menariknya. Mesti best ja rasa masa pakai tu. Apatah lagi halia. Selama ni saya dok makan dan minum ja. Hehe

    ReplyDelete
  3. SA suka semua tu..best sangat2 dan muka rasa fresh je..eh nak guna lagi la malam nanti

    ReplyDelete
  4. Wah nampak clean lah muka bonde lepas pakai mask ni

    ReplyDelete
  5. macam menarik je....very nice product laaa

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN