Bonde Zaidalifah: NEXT MAKAN MALAM DAN CHECK IN HOTEL

NEXT MAKAN MALAM DAN CHECK IN HOTEL

12:24 am

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...


Sambungan perjalanan dari Pulau Nami ke tempat Dinner dan tempat untuk kami bermalam.  Check In hotel, tak sabar tau! nak meluruskan pinggang setelah seharian berjalan di ladang Anggur dan di Pulau Nami.  Jadual sedikit lari kami tak dapat meneruskan perjalanan ke Mount Sorak.  Kalau ikutkan hari yang sama lawatan ke Mount Sorak belah petang.  Tapi jadual betukar ke hari ke tiga.

Dalam perjalanan ke tempat makan kami melalui Mount Sorak, bas berhenti seketika dapatlah kami mengambil gambar pemandangan Mount Sorak dari jauh...

Cuaca agak mendung nampak seperti sudah senja, tapi sebenarnya baru jam 5.00 petang tau!

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

PEMANDANGAN MOUNT SORAK DARI JAUH


HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

KAMI DINNER DISINI!

Dinner masih makanan tradisi Korea, kali kedua makan menu yang sama seperti makan lunch, ada kimchi, ada seaweed, ada jeruk lobak, ada telur dadar  'Pap Chan" dan menu special ialah sup seafood ada cendawan dan beberapa jenis seafood,  dekat tempat sejuk macam korea ni memang lah sesuai makan makanan panas yang bersup macam ni! apa lagi sluurrrrppplaaa

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,
HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

SUP SEAFOOD

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,


HIDANGAN "PAPCHAN"

Jadi apa tunggu lagi jom ler kita makan...

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

Lepas makan tentunya senyum lebar sebab dah kenyang...

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

Senget-senget tudung sebab cuaca diluar agak berangin masa ni he he he

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

Ini ialah Bas yang kami sewa untuk trip kali ini.. Woochun Tour

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

CHECK IN HOTEL MALAM PERTAMA HANWHA RESORT RT SORAK

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

INFO : 
Hanwha Resort terletak di kawasan Gunung Seorak, sejauh 20 minit memandu dari Pantai Sokcho. Resort ini menempatkan taman air dan sinerama. Hotel ini juga mempunyai 3 pilihan tempat untuk menjamu selera.

Suite-suite dilengkapi dengan kemudahan dapur dan ruang makan. Ruang tamu mempunyai TV skrin rata dengan saluran kabel dan menawarkan ruang duduk. Bilik tidur mengunjur ke balkoni.

Resort ini menawarkan mesin dobi yang dikendalikan dengan duit syiling serta pusat perniagaan yang menyediakan perkhidmatan faks dan fotostat. Taman permainan disediakan untuk anak-anak kecil. Simpanan bagasi disediakan di kaunter penerimaan tetamu yang dibuka 24 jam.

Tetamu boleh menjamu selera di luar, di tepi tasik di Sanare Hosuwi, yang menyajikan barbeku enak. Pilihan tempat makan yang lain ialah kafe La Galleria dan restoran Korea Haemaji.

Hanwha Resort Seorak Sorano berada sejauh 26 km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Yangyang. 

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

BILIK KAMI :

BILIK PERTAMA 

Terdapat 2 ruang tidur masuk-masuk dah jumpa bilik yang mempunyai katil single dan sebuah almari pakaian.

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

RUANG DAPUR 

Ditengah-tengah terpat ruang dapur terdapat dapur dan periuk nasi elektrik, lengkap dengan pingan mangkuk dan meja makan 4 kerusi.

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

BILIK AIR

Lengkap dengan water hilter

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

BILIK KEDUA

Ada tempat sangkut baju dan tv flat skrin, dan juga katil quen.  Besarkan bilik kami ni, tinggal berdua sahaja dalam ni, memang selesa sekali dan... Bonde tak tidur dibilik berasingan Bonde tidur bersama-sama teman sebilik disini sambil layan cerita Korea.

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,

HANWHA RESORT RT SORAK, MOUNT SORAK VIEW, MOUNT SORAK, KOREAN FOOD, SUP SEAFOOD,KIMCHI,


Next Entri : Melawat ke Mount Sorak dan Everland Theme Park

Untuk keterangan lanjut tentang pakej anda boleh layari :





~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. jelesnya bonde dpt berjalan jauh..moga sye juga berkesempatn utk ke sana stu hri nnti

    ReplyDelete
  2. Cantik hotel.
    Nampak selesa. Bersih!
    Kimchi! Aida x pernah try lagi, bonde.

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN