Bonde Zaidalifah: SEGMEN BLOGWALKING RAMADAN - RAYA 2018

SEGMEN BLOGWALKING RAMADAN - RAYA 2018

2:41 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...


Hai reader semua,

Bonde nak join segmen yang dianjurkan oleh Blogger Hasrul Hassan.  Nampak seronok pula segmen yang beliau anjurkan!

SEGMEN BLOGWALKING RAMADAN - RAYA 2018


Segmen ini akan berlangsung bermula dari 24 April hingga 29 April 2018. Jadinya, ada tempoh selama 5 hari untuk rakan blogger menyertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 ini.

SEGMEN BLOGWALKING RAMADAN - RAYA 2018, HASRUL HASSAN,
[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]

[ SYARAT-SYARAT PENYERTAAN ]

Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Syaratnya mudah sahaja.

Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.

Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.

Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut.

Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut.

Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.

Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.

Dah siap, tinggalkan URL post segmen tersebut ke ruangan komen di bawah.

Mudah sahaja kan?

Seterusnya anda boleh baca di Blog Hasrul Hassan yea.

[ 5 AKTIVITI YANG AKAN BONDE LAKUKAN DI BULAN RAMADHAN ]

Sudah baca syarat-syarat diatas... Ini adalah lima aktiviti yang akan Bonde lakukan dalam bulan Ramadan yang bakal tiba nanti, diharapkan ianya dapat dilaksanakan InsyaAllah.

1 - Masak untuk sahur setiap hari... (walaupun menu simple)

2 - Setiap pagi lepas suboh (nak baca al quran wish me luck Alhamdulillah kalau boleh khatam Al Quran...kalau x sempat baca surah-surah pendek jadilah)

3 - Kalau diberi peluang dan kesihatan yang baik, Nak solat terawih berjemaah di Masjid.

4 - Nak banyakkan sedekah di Bulan Ramadhan kurangkan pembaziran.  Nak kurangkan shopping dan kurang berjalan dekat mall di bulan Ramdhan 

5 - Nak buat biskut raya sendiri tahun ini, InsyaAllah.

Moga 5 senarai diatas dapat dilaksanakan oleh Bonde...Nak salin dalam diary jugak sebagai peringatan,  InsyaAllah Aamiin.


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. selamat bersegmen bonde.. bestnya .. nak join gak laa

    ReplyDelete
  2. lebih kurang sama la azam kita! Semoga tercapai bonde :D

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN