BondeZaidalifahDotCom: TOUCH 'N' GO MULTIPURPOSE

TOUCH 'N' GO MULTIPURPOSE

12:17 pm

Assalamulaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua,

Bonde nak share dengan anda semua tentang perkara ni, kerana Bonde baru terbaca di page Petua Ibu tentang kegunaan Kad Touch 'n' Go yang selama ini Bonde sendiri tak gunakan pada hal ianya, multipurpose boleh digunakan dimana kedai yang terpilih seperti senarai dibawah.

TOUCH 'N' GO MULTIPURPOSE

TOUCH 'N' GO MULTIPURPOSE, KAD TOUCH 'N' GO, KEGUNAAN CARD TOUCH 'N' GO, KAD TAMBAH NILAI,



Sebenarnya Kegunaan Kad Touch ‘n' Go bukan sahaja hanya pada bayaran untuk laluan tol, ia juga boleh digunakan di semua kedai-kedai yang menggunakan Kad  Touch ‘n' Go sebagai salah satu khidmat pembayaran. (janji ada nilai RM didalamnya)
.

Pasaraya / Pasar Besar Borong :-

1. 88 SP Mart

2. KK Super Mart

3. MYDIN

4. myNEWS 

5. Sam’s Groceria

6. TESCO

Farmasi / Kedai Kesihatan & Kecantikan :-

1. Healthpoint Pharmacy @ Brickfields

2. VeCare Pharmacy

3. Watsons Personal Stores

Makanan & Minuman :-

1. BARISTA @ Vistana Kuala Lumpur, Titiwangsa

2. Baskin Robbins

3. Big Apple Donuts (di R&R Seremban Arah Utara sahaja)

4. Cafae Yen (di Bangsar South & Penang sahaja)

5. Café Barbera (di Johor Premium Outlet sahaja)

6. Café Coffee Day (di Old Klang Road & Nu Sentral sahaja)

7. Daily Fresh (di R&R Seremban Arah Utara & Selatan, R&R Dengkil Arah Utara & Selatan dan R&R Ayer Keroh Arah Utara sahaja)

8. Dubu Dubu (KECUALI Sunway Putra Mall)

9. Dunkin Donuts

10. Each A Cup

11. Fullhouse Café

12. Gerai The Food Loft

13. Gloria Jeans Coffees (di Menara PNS sahaja)

14. Gong Cha (di Jaya Shopping Centre sahaja)

15. Home Steamboat Restaurant Sdn Bhd

16. Hubba-Hubba (di Menara CIMB, Jalan Stesen Sentral sahaja)

17. La Cucur (di Menara MBC & KL Sentral sahaja)

18. Little Taiwan (di Bangsar South sahaja)

19. MBG Fruits (di Stesen LRT Bangsar sahaja)

20. New Shanghai Restaurants (di Pavilion dan Intermark sahaja)

21. Nyonya Colors / Little Cravings

22. Oiso Korean Restaurants

23. Old Town White Coffee (di Menara MBC sahaja)

24. RT Pastry House

25. Shoga Sushi (di Seremban 2 sahaja)

26. Simply Mel (di Bangsar South)

27. Sisters Crispy Popiah (cawangan terpilih sahaja)

28. Station One Café

29. Subway (di Menara MBC sahaja)

30. Sweet Chat

31. TCBY Frozen Yogurts (di Nu Sentral sahaja)

32. The Chicken Rice Shop

33. The Pancake House

34. ZEST Cafe

Hiburan / Taman Tema :-


1. A’ Famosa Resort, Melaka

2. Bukit Merah Laketown Resort

3. Cathay Cineplex

4. Code Factory (Jaya Shopping Centre sahaja)

5. Jom Sebar, Melaka

6. Lee Chong Wei Sports Arena @ Sentosa

7. Melaka Duck Tours, Melaka

8. Melaka River Cruise

9. Menara Taming Sari, Melaka

10. Muzium Hang Tuah, Melaka

11. Muzium Istana Kesultanan Melaka

12. Muzium Rakyat, Melaka

Mulai sekarang jangan simpan Kad Touch 'n' Go dalam kereta, Simpan dalam Wallet siap-siap, Kalau sesak-sesak@emergency tak bawak cash.. boleh guna kredit dalam kad tu untuk shopping.

Moga bermanfaat.
~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

28 TEGURAN MEMBINA

  1. Baru ika tahu boleh guna untuk shopping juga. Ingat as touch n go sahaja.

    ReplyDelete
  2. Wah ini menarik pergi melaka dah tak perlu bawak cash banyak boleh pakai touch n go

    ReplyDelete
  3. wow xpenah tahu pulak TnG bole guna utk shopping.. terbaikk

    ReplyDelete
  4. banyaknya tempat boleh guna kad tng ye rupanya. Yg ana selalu guna hanya utk tol dan parking je. Tp kena jaga betul2 lah kad ni. Kalau tercicir menangis tak berlagu lah

    ReplyDelete
  5. Thanks for the info bonde. Banyak kegunaannya. Baru tahu ☺

    ReplyDelete
  6. Saya selalu pakai tng ni untuk tol and shopping dekat tesco.Tapi kalau tak cukup balance dalam kad masa shopping kat tesco ni jadi leceh sikit die punya proses.

    ReplyDelete
  7. wow banyaknya kegunaan touch n go. dah mcm debit card dah

    ReplyDelete
  8. Byk ek boleh guna kt tmpt2 kt melaka..esok nak g melaka leh topup bebanyak terus..

    ReplyDelete
  9. kalau duduk kl ni terutamanya memang kena wajib ada kad touch n go.. memang memudahkan.. tapi neeza belum pernah lagi guna untuk shopping.. yg neeza pernah guna touch n go untuk pembayaran masa dapatkan rawatan dekat hospital um. memang boleh pakai kad touch n go. bila tengok list senarai tempat boleh guna, mmg fokus kt nu sentral sbb dh jadi rumah no 2 ulang alik sana, nnti nak cubalah.. thanks bonde utk list ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I memang pengguna touch n go usually toll tempat parking lrt semua tu. Tak sangka boleh guna untuk macam macam rupanya hu

      Delete
  10. TouchNGo ni memang bagus. Banyak pula kad mereka digunakan oleh jenama besar. Cuma tu lah, banyak sangat kad saya. Hahaha. Yang bestnya kad watsons tu. Kalau tertinggal kad watsons masa beli barang di Watsons bagi no tepon aje. Terus collect point. Kad mereka sekali dengan touchngo, ruby selalu tertinggal kat laci kereta. Hehehe

    ReplyDelete
  11. omg.. can use for shopping??? this is fun!! kalau gitu, IC yg digunakan sebagai touch n go boleh guna jugak tak??

    racheal_foodilifecious

    ReplyDelete
  12. Banyaknya tempat boleh guna! Taktau pun sampai banyak macam nie. Nak start guna dengan optimum la lepas nie.

    ReplyDelete
  13. Wow this is cool and convenient and safe. No need to bring more cash with you. Hope many people will support and use it!

    ReplyDelete
  14. Memang banyak kegunaan kad ni, org je tak tahu. Sama jugak macam kegunaan kad pengenalan kita.

    ReplyDelete
  15. Cashless memang senang. Saya guna touch n go shopping kat watson je.

    ReplyDelete
  16. I only use these cards for toll and Rapid KL. LOL although I am aware that they can be used as payment cards, I never bothered to use them. Now with this handy list, I will attempt to pay with these cards. Hopefully cukup nilai lah. LOL

    ReplyDelete
  17. Didn't know so many places can use Touch & Go. Now I don't have to worry if I have enough cash.

    ReplyDelete
  18. Pernah gunakan kat satu restoran di mines gak. Tp..lps tu nk top up mcm lcveh pulak hehehe

    ReplyDelete
  19. oo..baru tahu bonde..selalu saya bawak T&G ni time kerja sebab naik tren..lepas ni kalau keluar jenjalan pun boleh bawak...kot ada lalu mana-mana kedai yang terima T&G untuk transaksi bayaran...

    ReplyDelete
  20. O.. boleh guna untuk kegunaan lain selain touch n go ye.. baru tahu gak.. TB ada yang kad watson tu.. hee..tapi tak pernah guna sebab jarang bawak kereta jauh2

    ReplyDelete
  21. Meluas penggunaan touch n go ni bonde. Ingat untuk tol atau parking je.

    ReplyDelete
  22. Bnayak juga tempat yang bolehpakai kad TnG Watson ni. sya pakai kad biasa sahaja tapi sy custom made kad TnG saya tu. Letak gambar sendiri. Btw, IC pun boleh dibuat tnGo untuk tol, kebetulan haritu tertinggal TnGo, so topup kat IC.

    ReplyDelete
  23. Thanks for the information. I have 2 TNG cards can fully utilize now

    ReplyDelete
  24. good info bonde. Baru tahu jugak kegunaan kad kad ni... ingat boleh guna untuk kedai & TnG ja..

    ReplyDelete
  25. Untung la.... Kita TnGo juga pakai masa bayar tol dan naik public transport je... Lelain xde... Dulu rajin gak la kutip rebat... tp sekarng macam ada xde je T-T

    ReplyDelete
  26. Eh...boleh guna untuk shopping...baru tau laa...selalu guna untuk MRT, LRT, Monorel dan Komuter

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN