BondeZaidalifahDotCom: JJCM THE GARAGE KL SEMPENA BIRTHDAY SUAMI TERCINTA 11 DISEMBER

JJCM THE GARAGE KL SEMPENA BIRTHDAY SUAMI TERCINTA 11 DISEMBER

11:59 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...

Hai reader semua,

Sebelum berakhir tahun 2017 Bonde nak sharekan majlis makan-makan masa Birthday Suami 11 Disember 2017 hari tu...

Hari yang sama kami pergi Zoo Negara, Kisah Zoo Negara pon Bonde tak sempat nak 'update' tak per nanti akan Bonde update pada tahun baru 2018 he he he

Balik dari Zoo Negara Bonde ajak Kanda singgah makan dekat The Garage KL.  Saja ajak makan dekat sini sebab Kanda tak pernah makan dekat sini Bonde dengan Fatin pernah makan dekat sini... Sebelah The Garage ni dulu Restoran Istana Bambu tapi masa Bonde datang hari tu Restoran ni dah dirobohkan, yang tinggal hanyalah tapak sahaja, tak pasti kenapa dirobohkan.


JJCM THE GARAGE KL SEMPENA BIRTHDAY SUAMI TERCINTA  11 DISEMBER


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Jamuan kecil-kecilan sahaja.... ada dua family (Bonde) (Mummy Nanie) dan Banana...

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Brownies With Ice Cream


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,


Sloppy Topper (Peanut Butter) RM15.00


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Ice Mocha RM14.00


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Seafood Pesto Pasta RM24.00


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Gaffe Chicken Chop - RM18.00


THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Butter Milk Chicken Rice RM15.00

Butter Milk Chiken Rice ni memang sedap sekali, masa tu kami order 4 set tau... semua makan sampai licin pinggan.  Butter milk chicken tu memang sedap sekali.


Happy Birthday To You Sayang... Moga murah rezeki selalu, Bonde dan Fatin Sayang Kamu... 💚💚💚💚💚

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,Butter Milk Chicken, Gaffe Chicken Chop,Seafood Pesto Pasta,Ice Mocha, Sloppy Topper (Peanut Butter),Brownies With Ice Cream,

Tadaaa dah 40 Serries Kanda oiiii masih ingat kanak-kanak lagi ke?  Bonde yang suruh Kanda pakai topeng ni saje jer nak kenakan dia... Thanks sebab sporting.

THE GARAGJE KL, BIRTHDAY CELEBRATE,

Memang selesa makan dengan sini, sebelum ni Bonde pernah datang untuk satu event Maria Miracale tu, Ramai jugalah boleh memuatkan lebih kurang 200 orang tetamu. (penggunaan ruang makan tertutp didalam dan terbuka diluar)

Kemudahan  Surau untuk solat , dan tandas juga disediakan.


THE GARAGJE KL

841 Jalan Hulu Kelang, Hillview

Ampang, Kuala Lumpur

Telefon :  019-380 5277

Waktu Operasi : 

Weekday : 12 tengahari - 1 pagi
Weekend : 9 pagi - 2 pagi

Facebook : The Garage KL
Instagram : The Garage KL
Facebook : GAFFE & CO
Instagram : GAFFE COFFEE


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

19 TEGURAN MEMBINA

  1. slalu juga lalu tp tk kesempatan lg nk singgah...oh restoran bamboo tu dh kena roboh ek....anyway happy belated birthday utk husband bonda

    ReplyDelete
  2. menarik nampak hidangannya tu bonde.. nak tumpang aminkan doa bonde untuk suami tu.. aminnn..

    ReplyDelete
  3. Happy birthday buat hubby bonde. Wah meriah betul makanan tu

    ReplyDelete
  4. SAya pernah pergi juga dekat garage kl ni. Tempat dia besar gilaaa. And sangat cantik untuk ambil gambar untuk instagram. Tapi sebab jauh sikit tempat ni dari rumah saya, dah lama tak ke sini

    ReplyDelete
  5. Sedapnya bonde menu2 tu...
    Selamat hari jadi utk suami bonda

    ReplyDelete
  6. Sedap la hai menu² tu..ada ice cream brownies rupanya..Sal tak penah rasa lagi..harus jugak pegi The Garage KL

    ReplyDelete
  7. happy belated day suami bonde hehe, nampak menarik tempat ni makanan makanan dia pun buat sha terliur jugak pagi pagi ni

    ReplyDelete
  8. Pernah jugak makan kat sini sekali waktu ada event dulu. Not bad jugak lah makanan dia.

    ReplyDelete
  9. Tak pernah makan kat sini. Nampak tempatnya sangat unik. Hidangan pulak banyak....

    ReplyDelete
  10. Sanah helwah buat kanda bonde. Wah sedapnya nampak nasi ayam buttermilk tu. Boleh lah ke sini. Dekat dgn rumah ana dah

    ReplyDelete
  11. Makanan kat situ semua best walaupun pelik-pelik Tapi menarik. Hipster la katakan kan kan. Happy new year Bonde

    ReplyDelete
  12. Selamat hari lahir buat husband bonde.woww makanan dia tergoda sungguh. Nk pergi try la bila berpeluang nanti. Sangat tertarik tekak ni ha...

    ReplyDelete
  13. happy birthday ... mudah-mudahan bonde dan suami berkekalan bahagia smpai ke syurga... tp ... semua mknnn tu rasanya bes je... bila la nk smpai sana ni..

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Your Hubby!
    The Decoration of the Shop also very Nice Ya

    ReplyDelete
  15. Banyak kali gak dpt event yg di buat kat Garage ni tp blm berkesempatan utk pg... nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  16. happy birthday kakak bonde, semoga dilimpahkan rezeki makanan yang banyak hehe

    ReplyDelete
  17. I heard about this place before! quite big right tempat dia. food seems nice too!

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  18. Happy Birthday abang! Kemain lagi saya tengok sedap betul desserts tu.

    ReplyDelete
  19. Happy belat3d birthday untuk suami bonda. Sporting betul 😂😂

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

JUMLAH PAPARAN HALAMAN