BondeZaidalifahDotCom: SANTAI PETANG DI PORT DICKSON

SANTAI PETANG DI PORT DICKSON

3:30 pm

Assalamualaikum Dan Selamat...

Hai reader semua...

Minggu lepas Bonde dan family ke Santai Petang Di Pantai Port Dickson... Memandangkan lama dah tak ke Port Dickson Bonde pon pergilah... 

Awallahnya adalah mencari Pantai Gemenceh dekat Gemenceh Negeri Sembilan.. yang viral dekat FB tu... arghhh tension bila Pantai yang dicari tidak ditemui... 

Bonde berbalas-balas comment dengan Banana dekat FB, Gemenceh Negeri Sembilan tu memang kampung dia.. Banana cakap kenapa dia tak tau.. tapi mana ada pantai dekat Gemenceh tu... Banana pon tanyalah dengan warisnya... Pak cik eh koba... jugak mano ado pantai kat menceh... Kat PD adolah Pantai, May be Pantai menceh ni kat PD... tu yang di koba ehhh.. So misi mencari Pantai menceh ke PD diteruskan...

Bonde baca banyak comment yang menggelakkan status wall tersebut... memang tak ada Pantai tu dekat Gemenceh..  Kami pon dah sampai PD so jalan-jalan dekat PD lamo gak tak datang ke PD sebenarnya...

Terdapat 6 Pantai dekat Port Dickson, Antara Pantai yang popular untuk pengunjung datang iaitu...

1. Pantai Telok Kemang

2. Pantai Tanjung Biru

3. Pantai Saujana

4. Pantai Tanjung Gemok

5. Pantai Cahaya 

6. Pantai Purnama

SANTAI PETANG DI PORT DICKSON


PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Destinasi pertama adalah Pantai Tanjung Biru... Kami sampai dalam jam 3.30 petang air surut masa ni.. nak jejak kaki ke air pon kene menapak... ke tengah pantai..  Tapi disini tetap ramai pengunjung yang datang ada yang berkhemah dan bersantai-santai bersama keluarga di tepi Pantai... suasana gembira juga dapat dilihat iaitu ragam kanak-kanak yang mencuit hati bermain pasir.

Bonde dan family pula sempat merakamkan kenangan disini.




PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Gelagat anak dengan ayah bila sesama sendiri nak bergambar.  

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Lepas anak, turn ayah pulak... hak hak hak

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Lepas selfie, ... kami berweffie pulak.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Lepas puas bergambar dekat Pantai Tanjung Biru, Kami bergerak ke Pantai Teluk Kemang pula, kata Kanda nak lepak makan goreng pisang dekat sana. Baiklah i follow.

Memandangkan Pantai Tanjung Biru dengan Telok Kemang tidaklah jauh sangat hanya lebih kurang 10 minit sahaja perjalanannya.  Minggu ni jalan dekat Port Dickson tidaklah sesak mana...

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Setibanya di Teluk Kemang pencarian pisang goreng pon bermula,  tapi tak jumpa pisang goreng hanya jumpa gerai burger... Sebenarnya yang beria nak makan Kanda sahaja... Bonde dah makan masa singgah gerai tepi jalan tadi. Kanda seorang yang makan burger, Fatin dengan Banana pon dah makan tadi, Diaorang dah hilang time Kanda order burger... rupanya dah booking ATV nak ronda-ronda pantai.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Harga untuk naik ATV seperti gambar diatas adalah RM 30 untuk 30 minit. Biasanya dekat PD ni ada macam-macam aktiviti pantai yang menarik kita boleh cuba.  memandangkan hari ni kami datang santai-santai tak adalah nak naik banana boat tu... tak bawa baju spare pon datang sehelai sepinggang jer.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Suka pantai Teluk Kemang ni sentiasa bersih.. tiap kali datang mesti pemandangan tu nampak cantik.  Bagus ramai sudah yang prihatin jaga kebesihan pantai.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Sementara Banana dengan Fatin pi booking ATV, Kanda pula makan burger...  Bonde ambik pic sekeliling pantai... tak kurang juga gambar berselfie.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Tengah-tengah fefeling sweet lalu pulak mereka berdua naik ATV tu hah... bukan main suka Fatin dapat naik ATV.

Nampak syok pulak diaorang ni pusing-pusing naik ATV.  Hamboi siap lambai-lambai lagi..


PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Tengah-tengah selfie nampak ada kuda lalu... eh eh eh bukan kuda tapi unta.. wahh terujanya nampak unta.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Betullah unta... dah macam dekat padang pasir... sebenarnya kuda ni boleh naik tapi kenalah bayarannya.  Bonde tak tanya pula berapa kene bayar untuk sekali naik.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

My turn bawa ATV.... tak leh tahan tengok diaorang berdua syok jer naik ATV ronda-ronda ada rupa minah rempit tak? hak hak hak 



PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.


PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Hangkut Kanda sekali naik ATV.... fefeling Awie dan Erra dulu-dulu dalam sembilu hak hak hak.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Sebenarnya... ni baru jam 5.00 petang tapi Sun Set dan muncul... pemandangan pula memang menarik sangat... matahari terbenam kejab lagi.

Satu lagi Di Pantai Teluk Kemang ini ada sebuah Cruise nampak menarik jugak Cruise ni ada ramai yang naik Cruise tu... dari jauh dengar diaorang punya muzik-muzik... macam ada makan-makan bbq jugak.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

PANTAI TELUK KEMANG, PANTAI TANJUNG BIRU, PORT DICKSON.

Info Cruise Port Dickson.

Sunset Cruise

atau boleh riky dekat FB :

Dickson Dragon


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

  1. cantik pemandangan kat sini..buat photoshoot pengantin bagus ni

    ReplyDelete
  2. bestnya.. lama miera tak ke PD..

    ReplyDelete
  3. Banyaknya aktiviti menarik Di pantai port Dickson. Unta Tu mmg rare la bonde

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN