BondeZaidalifahDotCom: TONTON ONLINE EPISOD 1-16 DRAMA ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

TONTON ONLINE EPISOD 1-16 DRAMA ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

12:21 am

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...

Hai reader semua...

Ini memang kegilaan Bonde layan drama melayu... bulan Jun ni memang banyak drama best-best... ada yang membuatkan emosi terganggu dibuatnya...

Bulan ini sahaja ada 3 drama yang menjadi fav Bonde antaranya... Hero seorang Cinderella,  Andainya takdir dan Semusim Rindu.

Semua drama ni biasalah mana nak dapat tengok on time kadang-kadang Bonde tengok secara on line, ulangan episode dan maraton episod pada hari Sabtu.

Syoklah anda yang boleh tengok on time tu hu hu hu....


JUDUL : SEMUSIM RINDU 


TARIKH TAYANGAN : 29 Mei 2017

HARI / MASA : Isnin – Jumaat, 6.00 petang

SIARAN : Astro Prima & Maya HD 

PENULIS NOVEL : Aleya Aneesa

PENGARAH : Ejump Zahir

TERBITAN : MIG Production Sdn Bhd

PELAKON : Ben Amir, Intan Ladyana, Aizat Hassan, Yerlly Yarifin, Dayang Areeda, Haliza Misbun, Kartina Aziz

WATAK PELAKON 

Ben Amir sebagai Ikhman

Intan Ladyana sebagai Hajar / Hani

Dayang Areeda sebagai Hanna 

Haliza Misbun sebagai Datin Nasriah

Kartina Aziz sebagai Nazimah

TONTON ONLINE ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

DRAMA ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] 







SEMUSIM RINDU


SINOPSIS SEMUSIM RINDU 


Mengisahkan Hajar Adira yang kehilangan kedua ibu bapanya sejak berumur 5 tahun, sejak itu dia tinggal bersama ibu saudaranya, Nazimah. Hajar selalu didera oleh Nazimah. Tidak tahan dengan penderaan fizikal dan mental yang terpaksa dilalui selama 5 tahun, Hajar nekad melarikan diri ke Johor untuk bertemu dengan Mak Ngah Nasriah. Namun, setibanya di Johor Bahru Hajar hilang punca tanpa mengetahui arah untuk dituju. Pertemuannya dengan Firdaus yang sedang menunggu ketibaan isterinya, Fauziah telah membawa Hajar ke dalam kehidupan suami isteri itu yang masih belum dikurniakan zuriat. 

Muncul pula Ikhman, lelaki yang suka sangat meyakitinya. Ikhman telah jatuh hati pada Hajar, namun keegoannya menjadi penghalang untuk berterus-terang. Pertemuaan mereka itu juga membuka jalan untuk Hajar bertemu dengan keluarga kandungnya. Kehadiran Pak Usu Halil selepas 15 tahun mencarinya masih sukar dimaafkan Hajar.

Hajar dan Ikhman pula setuju disatukan walaupun, Hajar masih sangsi akan perasaannya. Perkahwinan mereka berlangsung dengan syarat, mereka takkan tinggal sebumbung selepas berkahwin.

DRAMA ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

Ben Amir sebagai Ikhman


Intan Ladyana sebagai Hajar / Hani


DRAMA ADAPTASI NOVEL SEMUSIM RINDU

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. cc skrg mmg giler citer ni..
    Huhuuu tak tahu sejak2 bila mint story melayu ni

    ReplyDelete
  2. cc skrg mmg giler citer ni..
    Huhuuu tak tahu sejak2 bila mint story melayu ni

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN