BondeZaidalifahDotCom: BUFFET RAMADHAN DI LE MERIDIEN, PUTRAJAYA

BUFFET RAMADHAN DI LE MERIDIEN, PUTRAJAYA

5:08 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hai reader semua,

Alhamdulillah syukur Bonde dapat berbuka puasa di Hotel terbaharu di Putrajaya iaitu... Le Meridien ... bersama family dan rakan pejabat...

Boleh tahan buffet Ramadhan di Le Meridien ada banyak dan aneka pilihan...

Alhamdulillah syukur dapat makan dan menikmati makanan sedap... apa yang menariknya... Restoran ini mempunyai lima dapur terbuka yang berbeza Melayu, Cina, India, Jepun dan Barat menyediakan makanan segar sepanjang....(menarik bukan?)

BUFFET RAMADHAN DI LE MERIDIEN, PUTRAJAYA 


HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Bagi Bonde suasana di Le Meridien Putrajaya ni sangat menarik sekali... Suasana damai perabot tersusun cantik dan udara harum dan persekitaran sangat bersih.

PROMOSI BUFFET RAMADHAN


HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

HARGA BUFFET RAMADHAN

RM 158 nett bagi setiap orang dewasa 

RM 79 nett setiap anak (berumur 5 hingga 12 tahun) 

mulai jam :18:30-22:30
Jomlah tengok Bonde buat food testing eh eh eh testing sangat...

Yang Pertama Bonde pilih sudah tentulah makanan Jepun iaitu shushi... ada pelbagai pilihan, tapi Bonde ambik yang mana Bonde hendak sahaja... nanti kalau tak makan membazir tak baik membazie kan! kan!

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,


Yang Kedua Bonde cuba makanan Jepun iaitu hidangan Tenpayaki... sebab Bonde tengok sangat menarik sekali... apa 3 pilihan iaitu... Tenpayaki ayam, Tenpayaki daging dan Tenpayaki ikan... sekali Bonde ambik semua... sedap wooo bersama sos black papper.. timun jeruk wahhh memang fav sekali!


HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Yang ketiga Bonde tertarik dengan chainess food... cuba makan dimsum yong tau fu... wahhh semua nya fav Bonde semua kene cuba... ada terselit pau kacang dengan popia basah... ha ha ha

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Yang keempat Bonde pilih nak hirup sup... haaa sup ekor ni menu masakan Malaysia... sedap sekali... kene dengan cili kicap...

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Yang Kelima Bonde makan seafood ni... sebenarnya kalau makan yang macam ni ala mat salleh (makanan Mr Bean jangan kecam Mr Bean yea)he he he nanti Bonde share macam mana cara makan makanan ni...

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Kanda biasalah pilihan dia sudah tentu nasi dan lauk pauk kampung... tu fav Kanda... ada juga cuba makan ikan bakar, satey ayam dan daging... memang sedap...

lepas tu kanda ada juga cuba makan kambing grill sedap.... sedap... sedap...

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,

Ada pelbagai jenis desert dan ada pelbagai jenis buah-buahan... ada juga aiskrim turki... semua Bonde sempat rasa... he he he... tak dapat nak tunjuk pic sebab tak tahan nak makan..makanan tu semua... maklumlahkan keterujaan... he he he

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,



Lebuh IRC, IOI Resort City, Sepang, Putrajaya, 62502, Malaysia 

 Phone: +6 03 8689 6888 

Lokasi bersebelahan IOI Mall Putrajaya.. 
(Kalau nak senang anda boleh parking dalam  IOI Mall  Putrajaya dan ada jalan masuk bersebelahan butik cotton on)

HOTEL LE MERIDIEN, PUTRAJAYA,






~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

  1. Wah!!! Memang nampak menarik... Ada masa nak pergi mencuba ni.. Hotel pun dekat je ngan rumah.. Hehe..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN