BondeZaidalifahDotCom: KINI KAU TELAH DEWASA

KINI KAU TELAH DEWASA

6:24 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang....

Hai reader semua,

Bersiaran petang ini... 
Bonde nak kongsikan cerita... Malam tadi, Fatin mengadu sakit perut... Emmm... ambik minyak Yu Yee sapu dekat perut, lepas tu dia merengkot terbaring jer... 



Lepas tu,

Tengahhari tadi balik dari sekolah Atin call, 

Atin : ....Bonde Atin dah 'P****d' , rupanya sakit perut malam tadi nak period

Bonde : Tahniah awk dah dewasa dan jadi anak dara.

Atin : Baru niat nak puasa penuh tahun ni...

Bonde : ha ha ha ( gelakkkan diaaaa ) dah tak ada puasa penuh lepas ni...

Rupa-rupanya malam tadi sakit perut sampai berpusing-pusing dan merengkok atas sofa tu sebab nak 'p****d'.  Bonde pon tak tau sakit perut sebab apa? May be sebab makan kueh teow goreng dengan cili jeruk extra lagi dipesannya masa makan malam semalam.

Alhamdulillah Atin tak ada masalah sangat sebab Bonde memang dah  pesan suruh standbykan apa yang sepatutnya nak guna tiba-tiba datang p****d di tempat dan masa yang tidak dijangka.  Nasib dia tak lupa nak simpan dalam beg, memandangkan umur dah 15 tahun.  Memang harus ada bekallan setiap masa.

Lepas ni... Banyak benda nak kene ajar... maklumlah dulu masa Bonde pon arwah mak ajar nak buat apa? 

Yang pasti nak cakap dengan fatin jaga diri baik-baik, nak bagi tau dia... lepas ni segala dosa yang Atin buat sekarang adalah tanggungjawab Atin bukan ayah lagi yang tanggung. Moga lepas ni Atin menjadi seorang yang dewasa" InsyaAllah.


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN