BondeZaidalifahDotCom: SEDAPLAH.. ASAM PEDAS IKAN KACANG-KACANG

SEDAPLAH.. ASAM PEDAS IKAN KACANG-KACANG

1:33 pm

Assalamualaikum dan Selamat Petang...

Hai reader semua...

Minggu lepas Bonde rajin di dapur... selalunya bila mood rajin datang, Bonde akan masak menu-menu kesukaan Bonde.

Kalau hujung minggu Bonde sebok dengan aktiviti latihan bowling untuk fatin dan tounoment bowling jemputan memang Bonde tak berkesempatan nak masuk dapur untuk memasak.  Kalau dah ada jadual macam tu... memang tak berasaplah dapur he he he

Menu minggu lepas yang Bonde masak ialah... 

ASAM PEDAS IKAN KACANG-KACANG

ASAM PEDAS IKAN KACANG-KACANG

Sebenarnya,

Ini firstime Bonde masak ikan ni, Mana Bonde dapat ikan kacang-kacang ni, Ikan kacang-kacang Bonde beli dekat giant... masa tu beli barang dapur ternampak ikan ni, nampak macam fresh lagi jadi Bonde belilah... 

Dua potong RM 22.00 tapi masa Bonde beli tu ada potongan harga lagi maybe dah malam... ikan yang dah siap potong kene habiskan hari tu juga... jadi RM 15.00 terus Bonde grap.  Memang niat nak masak asam pedas...

Kebetulan hari tu balik dari kampung ada bawak balik daun kesom... haaa memang ngamlah... Asam pedas letak daun kesom.

Sedap jugak ikan kacang-kacang ni...

Bonde dengan Fatin makan dengan nasi panas dan banjirkan dengan kuah asam pedas tersebut.... Emmmmm tak makan lauk lain dah...

Anda semua, cubalah masak ikan kacang-kacang ni... rasa isi ikan dia macam ikan salmon tau...

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

6 TEGURAN MEMBINA

  1. Ikan kacang-kacang? Tak pernah dengar agik ikan ni.. Unik.. Kene gugel ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. bonda sedapnya asam pedas tue....buat MV lapar

    ReplyDelete
  3. Ok bonde menarik resepinya. Nanti pcl nak cuba ikan kacang-kacang tu.. Mcm ikan salmon ea.. Teringin dah ni hehe

    ReplyDelete
  4. Wahh..nampak sedap..SA ari ni cheating diet...memang x leh nak elak..malam ni puasa la x yah makan

    ReplyDelete
  5. tak pernah try lagi ikan kacang-kacang. Br 1st time dgr, Nampak sedap bonde masak

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN