BondeZaidalifahDotCom: REVIEW SHAMPOO TYZARA KHAS BUAT ANDA YANG MEMPUNYAI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT YANG SERIUS

REVIEW SHAMPOO TYZARA KHAS BUAT ANDA YANG MEMPUNYAI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT YANG SERIUS

11:40 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam...

Hai reader semua...

Apa khabar anda hari ini,  Disini Bonde ingin kongsikan tentang masalah yang Bonde hadapi tentang :

REVIEW SHAMPOO TYZARA KHAS BUAT ANDA YANG MEMPUNYAI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT YANG SERIUS


SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA

MASALAH RAMBUT GUGUR TERLALU BANYAK


Sayu hati melihat rambut yang semakin menipis dan kalau di lihat dengan jarak yang dekat ianya dah nampak botak dibeberapa tempat... nasib berhijab Alhamdulillah Syukur ianya dapat disembunyikan.

Selalunya setiap kali nak mencuci rambut, Bonde memang dah sediakan plastik siap-siap dalam bilik air, kerana secara automatik bila bershampoo rambut akan gugur lebih 100 helai... ianya terpaksa dikumpulkan dalam satu plastik kerana, apabila rambut-rambut itu dibiarkan akan membuatkan saluran air dirumah Bonde tersumbat.  Kerana sebelum ini, Kanda pernah memanggil tukang paip untuk menyelesaikan masalah saluran tersumbat.

Selepas kejadian itu Kanda pernah tegur dan nasihatkan Bonde selepas mencuci rambut sila pastikan rambut-rambut yang gugur,  dikumpulkan dalam plastik untuk mengelakkan terjadinya kes tersumbat itu berulang. sebab nak panggil tukang paip repair mencecah RM 300 juga. (sedih didalam hati).

LEPAS CUCI RAMBUT TAK BOLEH SIKAT RAMBUT


Dah kenapa ? Lepas cuci rambut tak boleh sikat....

Rambut tak boleh disikat kerana....

Semasa rambut basah bila disikat ianya akan lebih banyak tersekat pada sikat nampaknya makin kuranglah rambut Bonde dua kali hilang pada masa yang sama kerap gugur juga.

Oleh sebab itu kejadian itu, 

Selepas mandi Bonde tidak berani nak sikat rambut... seram dan sedih melihat rambut yang banyak berguguran tu... selalu tengok dalam drama sahaja bila seseorang mengidap lukimia rambutnya akan gugur setiap kali selepas kimotrapi. ( dah serupa macam rabut bonde yang asyik gugur)

Bonde juga ada membuat sedikit 'research' tentang masalah rambut gugur yang banyak di internet,Salah satu faktor mungkin ada silap pada corak  pemakanan yang diambil oleh Bonde setiap hari menjadikan rambut tidak kuat dan cepat rapuh.



Syukur Bonde telah membaca hasil review dari rakan-rakan mengatakan ada shampoo yang bagus dan terbaik iaitu :


Shampoo Tyzara- yang dirumus khas untuk rawat rambut gugur dan gatal kepala ekslusif untuk wanita bertudung. Shampoo yang diformulasi dari ekstrak bunga ini berkesan seawal 1 malam dengan cara pemakaian yang simple dan cepat.


SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA


Apa Kandungan Dan Bahan Shampoo Soya TYZARA ?

Tyzara menggunakan bahan yang berkualiti tinggi seperti :



PROTIEN SOY


Ia dihasilkan daripada kacang non-GMO ( yakni, kacang yang tidak diubahsuai secara genetik ) dan ia diperbuat daripada kacang soya asli . Di mana protein soy ini memberi tenaga pada rambut kita.

PANAX GINSENG ROOT EXTRACT

Menguatkan akar rambut dan memberikan kesuburan kulit kepala untuk memberi ruang anak rambut baru untuk tumbuh.

MAJUS ROOT EXTRACT

Memberikan vitamin pada akar rambut dan menyahkan kotoran kulit kepala.

Red Clover “bunga ajaib”

SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA
Shampoo TYZARA  juga segar dan wangi dengan haruman bunga yang dikenali sebagai ‘clover’ .  Ia berfungsi untuk menguatkan akar rambut .

Rambut tidak mudah rapuh dan tidak mudah gugur . Ia juga mampu meransang pertumbuhan folikel rambut . Anak-anak rambut akan mula tumbuh . Maka tak ada lagi masalah rambut nyaris menjadi botak akibat keguguran rambut yang tidak terkawal .

Bonde telah menghantar pesanan melalui FB Page Shampoo Tyzara untuk mendapatkan sample shampoo tersebut.  Alhamdulillah Bonde telah diberikan beberapa botol Shampoo Tyzara secara percuma untuk tujuan  percubaan. 

SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA

Sample Tyzara

Betul ke Shampoo tersebut dapat percuma? Betul, Bonde hanya perlu membayar kos penghantaran pos laju sebanyak RM 6 sahaja.

Untuk yang ada masalah rambut gugur dan gatal kulit kepala yang teruk, Bonde sangat sarankan anda untuk pakai Shampoo Tyzara.
SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA


[CARA PEMAKAIAN SHAMPOO]

👉Basahkan rambut macam biasa, pakai shampoo Tyzara dalam amount sebesar 20sen. Biarkan dalam 3-5 minit baru bilas.

❤ pakai shampoo setiap hari untuk kesan yang baik.

- Buihnya sangat lembut. Dan rasa menthol yang berangin dari shampoo itu, membuatkan kepala terasa fresh dan ringgan sangat nyaman sekali.  


(Dengan penggunaan shampoo Tyazara ini akan buat Bonde nak basuh rambut selalu sebab ianya rasa selesa sekali dan wangi...)




SHAMPOO RAWATAN RAMBUT GUGUR TYZARA


[CARA PEMAKAIAN SERUM ]

📌Lagi berkesan pakai bersama Tyzara Hair Serum untuk lebatkan rambut. 

👉selepas bershampoo dan bilas, keringkan rambut ala kadar, Pakai serum masa rambut basah, esp di kulit kepala. 

Baki yang ada di tangan pakai d seluruh rambut.

Gosokkan sampai ke hujung rambut. pakai setiap kali selepas mandi.

[HARGA SERUM DAN SHAMPOO TYZARA ]

SHAMPOO SAHAJA RM49.90 ,

SERUM SAHAJA RM55.90 

1 SET HANYA RM100.00 + FREE TRAVEL BAG SHAMPOO

Untuk info lanjut :


Hubungi : 019-5767 697 

Website: www.tyzara.com 

Facebook: @TyzaraHq

Instagram: ShampooTyzaraOriginal 

Info : telegram.me/shampoosoya

TYZARA NAK BAGI IPHONE 7 ..... SIAPA NAK?

Jom sama-sama join contest dibawah....

CONTEST TYZARA


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. Sally nak cuba la shampoo ni...sebab mmg rambut gugur pun skrg ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rambut gugur memang dicadangkan guna...

      Delete
    2. Mana tahu dapat mengurangkan masalah keguguran rambut...

      Delete
  2. ouhhh..banyak pula fungsi shampoo tyzara ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah mana tahu serasi dengan Anum... Tyzara memang banyak fungsinya..

      Delete
  3. nak cuba la syampu ni..rambut selalu gugur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba... Mai... Mudah-mudah serasi dengan Mai :)

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN