BondeZaidalifahDotCom: LAWATAN GLORIOUS TEXTILES OF THE ISLAMIC WORLD 2016

LAWATAN GLORIOUS TEXTILES OF THE ISLAMIC WORLD 2016

8:57 am

Assalamualailum dan Selamat Pagi...


Jumaat, 2 Disember 2016 yang lepas Bonde menghadiri lawatan yang dianjurkan oleh Biro Wanita MPSepang.  Dari opis kami menaiki bas pada jam 9.00 pagi menuju kePutrajaya International Convention Centre (PICC).

GLORIOUS TEXTILES OF THE ISLAMIC WORLD (piiacuf2016)

Masa Bonde sampai tu, Bonde diberi Maps untuk explore sekitar pameran.


Map



Pentas Utama.

GLORIOUS TEXTILES OF THE ISLAMIC WORLD (piiacuf2016) Akan berlansung dari 1-11 Disember 2016.  Bonde telah dibawa ke Booth pameran lalulan masuk ke booth adalah melalui belakang pentas.



piiacuf2016




GLORIOUS TEXTILES OF THE ISLAMIC WORLD 



Ruang Pameran Textiles.

Dekat sini ada terdapat pelbagai jenis pameran Textiles ianya datang dari luar negara.












Jenis-jenis Acuan 


Kain penutup Jenazah


JUBAH MILIK NABI ADAM AS


Disini ada di pamerankan sehelai replika jubah milik Nabi Adam AS. Zaman Nabi sangat berbeza dengan zaman manusia sekarang.  Perbezaannya sangat jauh.

Ukuran Jubah

Tinggi/Labuh :29 meter

Lebar bahu : 9 meter

Garis pusat leher : 3 meter

Panjang lenggan : 12 meter



Perbandingan Saiz Nabi Adam AS Dengan Manusia Sekarang


Saiz Nabi Adam AS



Jubah yang telah di siapkan oleh 4 Staff Yayasan Restu



Bonde bergambar di hadapan Replika Jubah Nabi Adam AS



Garis Pusat leher yang dikatakan : 3 meter

RUANG PAMERAN TEXTILES BATIK






PAMERAN TENGKOLOK NEGERI PERAK





ADA 8 JENIS TENGKOLOK YANG POPULAR DI NEGERI PERAK







KOLEKSI MINANGKABAU







PAMERAN TEXTILES LUAR NEGARA

















YURTA OF KYRGYZATAN

Menarik sekali senibina rumah Yurta ini nak tahu baca disini : Yurta of Krgyzstan

















Tamat sudah ruangan Pameran Texttiles


RUANG BOOTH PAMERAN DAN DEMO 






BOOTH NEGERI KELANTAN



BOOTH NEGERI BRUNEI






BOOTH TOURISM MALAYSIA




Semasa nak ke Handmade market Bonde nampak dipentas utama ada persembahan dikir barat...


Di Handmade Market Bonde singgah dekat Booth AJ.  Shopping time!


Baiklah bagi anda yang tak tahu nak bawa anak kemana cuti sekolah ni, Bolehlah datang sini jalan-jalan. Memandangkan sekarang musim hujan, tak sesuai nak bawa anak outdoor aktiviti.

Bawalah kesini , ada persembahan dari Chichi dan Chacha

Klik sini : Daily Programs & Events

iNFO LANJUT :

PERBADANAN PUTRAJAYA (PPj)
Corporate Communications Dept.
Level 4 Bangunan Annexe
Kompleks Perbadanan Putrajaya
24, Persiaran Perdana, Presint 3
62675 Wilayah Persekutuan Putrajaya


DIRECT PHONE LINES :
+603 8887 7033

EMAIL :
piiacuf@ppj.gov.my


 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

  1. wow...macam macam ada...sampai bila pameran ini bonde

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN