BondeZaidalifahDotCom: PENGALAMAN SANTAI BERSAMA FAMILY DI KL TOWER MINI ZOO

PENGALAMAN SANTAI BERSAMA FAMILY DI KL TOWER MINI ZOO

9:44 am

❤ Assalamualaikum Dan Selamat Pagi....


Throwback event Ahad lepas 13 November 2016, Bonde bersama Ahli Kelab Blogger Ben Ashaari telah meneroka KL Tower Mini Zoo.

Dekat mana letaknya Mini Zoo ini? 

Haaaa Surprise sangat, KL Tower Mini Zoo yang Bonde maksudkan ini berada ditengah-tengah Bandar Kuala Lumpur iaitu berdekatan KL Tower.

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo dibuka seawal jam 10.00 pagi, Jadi jam 10.00 pagi semua kene berada di depan kaunter tiket, memandangkan hari Ahad adalah hari cuti bagi Kuala Lumpur ianya adalah waktu yang sangat sesuai bawa family ke sini.

Sampai awal sebelum jam 10.00 pagi adalah lebih baik, kerana Mini Zoo akan dibuka jam 10.00 pagi, Dapat first trip masuk ke Mini Zoo mesti lagi seronok...

Apa yang Bonde nampak di KL Tower Mini Zoo ni, bukan setakat orang awam yang turut hadir kesini ramai juga pelancong luar negara datang sini. 


KL Tower Mini Zoo


Fatin nak jadi orang pertama masuk pagi tu... tu yang awal-awal dah bediri depan tu.


KL Tower Mini Zoo

Bonde lak sibuk berborak dengan ahli KBBA yang lain... maklumlah bukan selalu jumpa, macam-macamlah nak borak.  Seronok tengok anak-anak kecil yang sangat teruja nak masuk, tapi masih boleh bersabar lagi.


KL Tower Mini Zoo

Sesi penerangan dari kakitangan KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Melangkah ke Pintu Masuk.

Sebelum masuk ke dalam...jangan lupa beli tiket dulu... ambillah risalah dikaunter tiket sebagai panduan anda untuk anda nanti .


KL Tower Mini Zoo\
KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo

Dihadapan kaunter tiket terdapat 2 ekor burung sebagai menyambut kedatangan anda.

KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo

Sebaik sahaja masuk anda akan dapat melihat :

Zone : Dwarf Mongoose


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Spesis Dwaf Mongoose yang ini dia akan duduk berkumpul sesama sendiri. cute sangat.

KL Tower Mini Zoo

Zone : Meerkat


KL Tower Mini Zoo

Spesis Meerkat ini sangat comel sekali, ianya tak boleh duduk diam... sesekali ia akan berdiri, sayangnya tak boleh nak pegang, mungkin dia akan mengigit.

KL Tower Mini Zoo

Tadaaa dia dah berdiri, comelkan!


Zone : Malayan Giant Toad


KL Tower Mini Zoo

Besar giler katak kat sini... Selalunya jumpa Katak besar macam ni dekat air terjun sahaja.  (Nasib katak ni tak bunyi)

KL Tower Mini Zoo

Zone :  Aquirrel Monkey


KL Tower Mini Zoo

Squirrel Monkey ni anda boleh bagi makan, anda akan diberi sebutir jagung dan beri kepada monkey makan.


Zone : Mini Jungle - Albino Crow, Albino Iguana, Parrot, Marmoset, Wallaby, Sulcata Tortoise.


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo


Albino Iguana ni hampir-hampir tak perasan sebab warnanya akan menyerupai objek yang terdekat dengannya. Alaaa macam sesumpah jugak peranannya boleh berubah-ubah warna.

KL Tower Mini Zoo

Zone : Parrot


KL Tower Mini Zoo

Bonde dan Fatin memberanikan diri bergambar dengan Parrot merah dan putih.

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Parrot Putih ni pandai kot, siap posing bila Bonde nak ambik pic dia.



Tadaaaa... dekat KL Tower Mini Zoo ni pon ada Kangaro tau... yang bonde suka tengok Kangaro ni ialah dia duduk diam sahaja dalam beg tu, Kangaro ni perasan duduk dalam poket kat perut mak dia kot he he he

KL Tower Mini Zoo

Bonde bersama Cik Za

KL Tower Mini Zoo

Zone : Ferret


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo


Zone : Sulcata Tortoise


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Zone : Legless Lizard


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Zone : Common Snapping Turtle


KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo

Zone : Cuvier's Dwarf Caiman


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Zone : Bat-eared Fox


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Jangan kata haiwan ni sombong... dia sedang tidur, kerana ia berjaga diwaktu malam... 

Zone : Mangrove Snake


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Zone : Black Tailed Prairie Dog, Cape Ground Squirrel


KL Tower Mini Zoo

Zone : Cochin Chicken & Serama Chicken


KL Tower Mini Zoo

Suka tengok ayam serama ni, comel sekali....

KL Tower Mini Zoo

Sini pon ada Rabbit ... tak berani nak pegang he he he

Zone : Albino Reticulated Python


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

- Ular sawa albino... ishhh takut tengok sebab besar.

KL Tower Mini Zoo

- Ular sawa ni pon sama spesis anaconda gitu... besar sekali dia ngap... untung ada dekat sini boleh tengok dari dekat.

Zone : Fallabella Horse, Emu, Jamnapari Goat, Seanen Goat

KL Tower Mini Zoo

- ini spesis keldai... warna putih...


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

- Burung Unta

Zone : Bird Aviary - Eclectus Parrot, Fan Tail Pigeon, Sun Conure


KL Tower Mini Zoo

Yeayyyy dapat bagi burung ni makan, memang jinak sekali burung ni... burung ni comel sekali.

KL Tower Mini Zoo

- jinakkan burung nih!!!

KL Tower Mini Zoo

Zone : Vegatable, Fruit and Herbs Plant


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo


Zone : Longkang Fishing and Fruit Plant


KL Tower Mini Zoo

Dekat sini anda diberi peluang untuk menangkap anak ikan... ada banyak anak ikan tau....

KL Tower Mini Zoo

Lepas ni nak berhenti dimana? Baiklah Bonde sudah dibasahi dengan peluh yang mencurah-curah... Nampakkan round-round dalam KL Tower Mini Zoo ni pun dah macam berjoging.... Siapa kata jalan-jalan dalam ni tak bakar kalori. Bonde rasa dah banyak kalori dibakar ni...

Depan tu adalah reating Point, Bolehlah lepak kejap lagi.

KL Tower Mini Zoo

Lepas rehat dan minum-minum, teruskan perjalanan ke...

Zone : Pet Village - Rabbit, Guinea Pig, Sulcata Tortoise, Aidabra Tortoise

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

Dekat sini boleh bagi makan dekat rabbit dan kura-kura yang ada.. Tapi dekat kura-kura kene hati-hati... takut ka;au kita tak perasan hilang jari kene gigit he he he

KL Tower Mini Zoo


Zone : Albino Long Tailes Macaque Capybara, Iguana


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo


KL Tower Mini Zoo



KL Tower Mini Zoo

Semua ahli KBBA happy dapat datang sini.... yeayyyyy sementara yang lain sedang shopping kat dalam shop tu kita wefie dulu.


Zone : Souvenir Shop


KL Tower Mini Zoo

Teka apa nih??? ini adalah telur burung unta.  Cantikkan! ianya boleh dijadikan perhiasan juga.

KL Tower Mini Zoo

Bonde suka tengok frame ni... memang unik dan cantik,  boleh dijadikan hadiah.

KL Tower Mini Zoo

Hiasan rama-rama ni sangat cantik.  Beli 1 untuk deco-deco dekat rumah... 



Boleh beli Postcard ni memang rare sangat sebab pelbagai jenis haiwan yang ada di dalam KL Tower Mini Zoo dijadikan cover.


KL Tower Mini Zoo

Part hiasan dinding ni memang menarik sekali, seni art yang di framekan dari pelbagai jenis rama-rama dan serangga sangat menarik!!!

Fatin takut serangga jenis kumbang tu, Bagi Bonde nampak sangat menarik dan cantik jer kreatif sunggul hasil seni dari serangga dan rama-rama disusun dalam frame tuh.  Bolehlah beli 1 untuk kenangan.

KL Tower Mini Zoo

Kalau nak datang KL Tower Mini Zoo ni Bonde cadangkan anda jangan datang sendirian, Untuk merasai keseronokkan lebih baik anda datang bersama family, Jadikan hujung minggu dan cuti sekolah akan datang anda bersama-sama anak dan penuhi jadual mereka dengan aktiviti yang menyeronokan seperti ini.

Fatin nampak seronok sekali!... Nanti nak datang lagi katanya.

KL Tower Mini Zoo


Alamat


Ground Floor, Menara Kuala Lumpur, Jalan Punchak, 50250, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, Malaysia


Instagram : KLTowerMiniZoo

Info KL Tower Mini Zoo :

Waktu Operasi: 


Isnin hingga Ahad – 10 pagi hingga 9 malam!



Harga Tiket:


Dewasa: RM32.00


Kanak-kanak: RM 27.00


Warga Emas: RM27.00


COME VISIT US NOW!

FEEL, TOUGH, A RELAXING EXPERIENCE



 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN