BondeZaidalifahDotCom: CARA-CARA NAK DAFTAR SEBAGAI PEMANDU GRABCAR

CARA-CARA NAK DAFTAR SEBAGAI PEMANDU GRABCAR

2:26 pm

Assalamualaikum dan Selamat Petang...

Haiiii apa khabar? Anda semua nak tahu bagaimana nak tambah pendapatan harian dan hujung minggu tak?  Pada zaman sekarang ni, semua kerja boleh mendatangkan faedah kepada mereka yang rajin berusaha.  Kalau rajin dan Kalau nak cari duit lebih Bonde rasa Grabcar memang satu-satunya kerja yang memberi faedah kerana ianya boleh dibuat secara sambilan dan sepenuhmasa sebagai contoh disini, Bonde nak kongsikan bagaimana nak daftar sebagai Pemandu Grabcar.

Satu Petang Bonde ternampak ada 1 lori Grabcar depan office apa yang mereka buat ni... sahajalah Kanda masa tu nak tahu info tentang Grabcar ni, dan kami pon pergilah terjah lori kat tepi jalan depan office tu...

Grabcar

Ok... Kalau nampak lori ni dekat mana-mana anda terjah tau... sebab ada ramai crew Grabcar yang datang membantu anda untuk register.

Grabcar

Baru 5 minit berhenti dah ramai yang beratur tunggu turn nak Register ramai sudah mengenali Grabcar ni. 

Grabcar

10 minit lepas tu ramai sudah public datang beratur tunggu turn nak register... Ramai sungguh yang berminat.

Grabcar

Yang bestnye bila Register berjaya Grabcar ni belanja ice cream!

Grabcar

Kelayakkan untuk mendaftar sebagai pemandu Grabcar ialah :

1) Ada lesen memandu yang sah

Grabcar

2) Ada kereta sendiri
Grabcar

3) Ada HP andriod boleh daftar app Grab (My Teksi)

Grabcar
Yeayyyy dan selesai register dapat ice cream... adik crew ni sangat peramah tau, dia tak berhenti dari bercakap dan terus bagi info berkaitan Grabcar pasih berbahasa melayu i like.. dalam paper bag tu terdapat stiker dan pamplet info berkaitan Grabcar...

Grabcar



Grabcar

Setelah anda selesai Register, anda akan di beri panduan dan cara-cara mengunakan app Grabcar  melalui email dan anda bolehlah aktifkan acc anda dan mula merajinkan diri untuk Grabcastomer.


Bagaimana untuk membuat laluan

 1. Pelancaran aplikasi Grab 

2. Ketik pada GrabHitch 

3. Ketik pada butang biru "DRIVE" di sudut kanan atas 

4. Anda kini berada di laman pemandu Dashboard. Ketik pada "Buat Route" 

5. Tetapkan titik permulaan anda, destinasi, dan masa berlepas 

6. Tekan "Cipta Route" sekali lagi, untuk buat laluan anda 

7. Anda akan dikembalikan ke laman pemandu Dashboard. laluan baru anda kini ditunjukkan. 

Bagaimana untuk menerima orang di laluan anda 

1. Pelancaran aplikasi Grab 

2. Ketik pada GrabHitch 

3. Ketik pada butang biru "DRIVE" di sudut kanan atas 

4. Ketik di laluan yang telah tersedia. Anda akan dapat melihat senarai penumpang 

5. Ketik pada penumpang yang anda ingin untuk menerima 

6. Tekan "Terima" untuk menerima penumpang 

7. perjalanan anda kini disahkan! 

Sila hubungi penumpang untuk menyusun butiran, dan menikmati perjalanan anda. (Penting) 

Bagaimana untuk menghubungi penumpang anda selepas menerima mereka 

1. Ketik pada butang "Rides" di bahagian atas pemandu papan pemuka (halaman yang menunjukkan laluan anda) 

2. Tekan "Dalam Transit" 

3. Ketik pada nama penumpang anda 

4. Anda akan melihat ikon telefon dan ikon SMS. Gunakan ini untuk menghubungi penumpang. 

5. Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat butang "Saya Here". Akhbar bahawa butang apabila anda telah sampai ke lokasi pengambilan penumpang 

6. Tekan "Pick Up" apabila penumpang telah memasuki kereta anda 

7. Tekan "Drop Off" apabila penumpang itu telah meninggalkan kereta anda, untuk melengkapkan perjalanan (dan menerima bayaran GrabPay)


 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN