BondeZaidalifahDotCom: 5 SEBAB PERLU ADA BUKU DISNEY EDISI BAHASA MELAYU

5 SEBAB PERLU ADA BUKU DISNEY EDISI BAHASA MELAYU

12:39 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...


Kali ni Bonde yang kongsikan kepada anda semua blogger-bloger  Parenting diluar sana, Advantange Quest baru-baru ini telah menerbitkan buku-buku untuk Kanak-kanak melalui Animasi Kartun Disney.

Kadang-kadang Bonde pon layan citer Kartun Disney sebab cerita dia memang best.  Suka tengok baju-baju princess dalam animasi tu.

Kalau kanak-kanak nampak buku ni.. memang terus nak pegang dan selak. Buku ini sesungguhnya telah menarik minat kanak-kanak untuk terus melihatnya kerana ada banyak watak-watak kartun yang mereka suka ada dalam buku Animasi Disney.


Advantage Quest telah mendapat idea untuk menceriakan dunia kanak-kanak dengan menerbitkan Buku Animasi Kartun  dan antara Tajuk Kartun Animasi Disney seperti Frozen, Spiderman, The Good Dinosour, Inside Out, Cinderella dan banyak lagi telah berjaya dihasilkan untuk menarik minat kanak-kanak untuk membaca dan mengikuti aktiviti-aktiviti yang mudah.

Aktiviti kerja dan arahan sangat mudah difahami. membuatkan Kanak-kanak tidak mudah jemu dan sentiasa ingin mencuba untuk lakukan.
  
Pada setiap buku-buku cerita dan aktiviti terbitan Advantage Quest juga adalah mengunakan bahasa yang mudah difahami.


Kini Buku Animasi Disney telah berada di pasaran, Buku-buku Animasi Disney ini diterbitkan dalam Edisi Bahasa Melayu, jika anak-anak masih belum pandai membaca. Ibu Bapa ambik peluang ini untuk dibacakan kepada anak setiap kali mereka hendak tidur.


BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

DISNEY PRINCESS CINDERELLA


BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

BUKU MEWARNA MEGA DISNEY FROZEN



BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

BUKU BERGAMBAR: 

PENGEMBARAAN AJAIB DISNEY FROZEN


DISNEY PRINCESS SNOW WHITE[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

DISNEY PRINCESS SNOW WHITE

BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

BUKU CERITA KLASIK DISNEY FROZEN (DIE CUT)


BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

BUKU CERITA KLASIK INSIDE OUT (PADDED)

BUKU DISNEY

[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]


SIRI LIHAT DAN CARI DISNEY JUNIOR


BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

BEG AKTIVITI DAN STIKER DISNEY FROZEN


BUKU DISNEY

[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

DISNEY PIXAR FINDING DORY: AKTIVITI DASAR LAUT

BUKU DISNEY
[KLIK PIC UNTUK INFO LANJUT]

SIRI LIHAT DAN CARI PERTAMA SAYA DISNEY PALACE PETS



BUKU DISNEY

Hai Saya Sarah,umur saya 4 tahun, Saya suka buku ni, Saya nak kongsikan aktiviti masa lapang sayang ketika dirumah. Saya suka mewarna!


Video Sarah yang ceria sekali...


BUKU DISNEY

Sarah sangat teruja nak mulakan aktiviti mewarnanya lebih-lebih lagi watak pujaan hatinya iaitu Elsa. Sarah suka Elsa! Elsa cantik! Sarah nak jadi macam Elsa!

BUKU DISNEY

Cover depan Buku Mewarna Mega


BUKU DISNEY

Wahh Bonde tengok Elsa rasa nak mewarna juga!


Mana satu pilihan hati nak warna dulu nih! Sarah tengah buat pilihan... Sabar yea!

BUKU DISNEY

Sarah nak mulakan aktiviti mewarna jangan kacau!

BUKU DISNEY

Seronoknya mewarna! 

BUKU DISNEY

Sarah sedang mewarna Elsalahhh!

BUKU DISNEY

Zoooommm sikit! hampir 80 % Siap!

BUKU DISNEY

BEG AKTIVITI DAN STIKER DISNEY FROZEN

Aktiviti kedua Sarah ialah menampal stiker mengikut cerita! ia mempunyai 120 stiker untuk aktiviti menampal.


Pandainya Sarah!.... Seronok betul aktiviti ni.



Bestnya ada stiker nih!!!

BUKU DISNEY

Pandai sungguh Sarah padankan stiker dengan watak-watak dalam Buku.

BUKU DISNEY

Buku Cerita! Snow White


BUKU DISNEY

Buku ini penuh warna warni Bonde pon jadi suka nak tengok... waktu dulu zaman kanak-kanak Bonde suka watak Snow White.

Pada tinjauan yang Bonde Buat berkenaan buku Disney ni, ianya akan menarik minat kanak-kanak pada pertama kali melihatnya . 

BUKU DISNEY

Snow White Edisi Bahasa Melayu


BUKU DISNEY

BUKU DISNEY

BUKU DISNEY

BUKU DISNEY

BUKU DISNEY


5 SEBAB PERLU ADA BUKU  DISNEY EDISI BAHASA MELAYU:

1. Buku ini sangat berkualiti tinggi dan harga mampu milik.

2. Buku ini adalah dalam Edisi Bahasa Melayu yang mudah di fahami oleh kanak-kanak.

3. Buku aktiviti sangat menarik minat kanak-kanak untuk mencuba aktiviti yang mudah dengan rasa gembira dan menyeronokkan!


4. Buku cerita yang menarik dengan watak-watak kesukaan Kartun Disney.

5. Buku ini sangat mudah dibawa kemana-mana ringgan dan tahan lasak semua Parents kene beli untuk anak-anak anda.

BERITA BAIK

Ada Peraduan sedang berlangsung di Popular Book Store, iaitu :

MENANG PERCUTIAN KE HONG KONG


BUKU DISNEY

Tinjauan Bonde ke Popular Book Store Nilai Avenue


BUKU DISNEY

MENANGI PERCUTIAN KE DISNEYLAND HONG KONG

Bagaimana cara untuk menang???

Kunjungi Popular Book Store,
Dengan setiap pembelian RM50 buku-buku Disney dalam 1 resit. Anda berpeluang mendapat Borang peraduan.  Anda cubalah isi borang tersebut, Borang boleh diperolehi di semua cawangan Kedai Buku Popular di seluruh Malaysia.

Tarikh tutup Peraduan berakhir pada 31 Disember 2016

BUKU DISNEY

BUKU DISNEY




Info lanjut Advantage Quest seperti dibawah






Advantage Quest Sdn. Bhd.

No. 10, Jalan 51a/227, Seksyen 51A
46100 Petaling Jaya
Selangor Dahrul Ehsan
Malaysia

+603 7876 8096 (phone)
+603 7876 8340 (fax)


#BukuDisney #Popular #AdvantageQuest

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. fae pun minat tonton cerita kartun disney

    ReplyDelete
  2. Memang best buku-buku ni..afrina dan adriana suka sgt buku-buku ni.

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN