BondeZaidalifahDotCom: 22 MAKANAN PEJAL UNTUK BAYI

22 MAKANAN PEJAL UNTUK BAYI

7:09 pm

Assalamualaikum Dan Selamat petang

Hai... Ibu, Mak, Mama, Mommy, Bonda eh ada sama gelaran kita give me 5... sekali, Bestnyalah zaman moden dan serba canggih sekarang ni semua dah ada dihujung jari, tinggal google sahaja. Mudah sungguh, rasa sangat cemburu dengan teknologi sekarang.  Semua orang boleh berkongsi info tak kira apa semua dapat dengan sekali google.

Semua mesti sedia maklum bila baby dah berumur 6 bulan atas, dan baby yang berumur dibawah 6 bulan hendaklah diberi susu.  Untuk itu, tak payah pening-pening lagi nak pikir apa nak masak untuk baby.

Bonde sangat tertarik pada menu-menu masakkan yang dikongsikan untuk baby dekat FB PersatuanMamaModen.

Ya Allah, mudahnya nak buat, pada ibu-ibu yang baru dapat baby, boleh rancang nak buatkan menu makanan untuk anak anda, Boleh pilih menu yang mana satu.

Serius zaman Fatin baby dulu tak ada semua ini, semua kene dapatkan nasihat dari misi kat klinik dan berkongsi pengalaman dengan mak, kakak, ipar duai dan rakan-rakan yang hendak berkongsi pengalaman jaga baby bawah umur 1 tahun.

Dulu Bonde hanya sempat buat bubur lobak merah, bubur kentang, bubur ayam sahaja dan bubur ikan 4 menu ni ulang-ulang bagi jangan jemu.

Untuk itu Bonde dengan rasa gembira dan rasa rindu nak ada baby lagi kongsikan cara nak buat makanan baby disini.

SOLID FOOD FOR BABY [MAKANAN PEJAL UNTUK BAYI]

1. BUBUR NASI BROKOLI DENGAN KENTANG


2. BUBUR NASI LOBAK MERAH DENGAN KENTANG



3. BUBUR NASI LOBAK MERAH DENGAN KACANG PANJANG



4. CREMY AVOCADO DENGAN SUSU



5. PURI EPAL DENGAN SUSU




6. NASI DAGING DENGAN KENTANG



7. NASI PISANG DENGAN EPAL



8. PURI LABU



9. NASI SAYUR SAWI DENGAN KENTANG



10. BLUEBERRY OATS DENGAN SUSU



11. BUBUR NASI DENGAN AYAM



12. BUBUR NASI DENGAN SAYUR



13. BUBUR NASI DENGAN SAYUR



14. PURI LOBAK MERAH DENGAN LABU



15. PURI KELEDEK MANIS



16. PURI JAGUNG



17. BUBUR NASI SALMON DENGAN BROKOLI



18. BUBUR OATS DENGAN MANGGA



19. BUBUR NASI DENGAN PISANG 



20. BUBUR SALMON DENGAN BAYAM



21. BUBUR NASI DENGAN IKAN SALMON


22. BUBUR IKAN TENGGIRI DENGAN SAYURAN



Banyak lagi info tentang parenting yang anda boleh dapat FB di PersatuanMamaModen


Kredit : PersatuanMamaModen

Selamat mencuba! Jangan lupa share dengan yang lain yea.

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN