BondeZaidalifahDotCom: PERNAH DENGAR WARUNG BUNIAN DI SUNGAI MERAB? NAK TAHU CERITA TERSEMBUNYI.....

PERNAH DENGAR WARUNG BUNIAN DI SUNGAI MERAB? NAK TAHU CERITA TERSEMBUNYI.....

8:09 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Malam,

Malam-malam gini teringat kisah Warung Bunian yang Bonde dan rakan-rakan pejabat masa jejak kaki masa bulan Ramadhan hari tu, Bonde terjah untuk merungkai misteri Warung Bunian yang terdapat Sungai Merab,  Sebelum ni Bonde sering di hantui dengan cerita mengenai Warung Bunian oleh Kanda dan rakan-rakan 'food hunting' nya.  Apa kisah sebenarnya yang terdapat di Warung Bunian?

Anda mesti nak tahukan? Ini adalah Misteri........

Sebenarnya Warung Bunian adalah nama yang diberi oleh Pemiliknya iaitu: 
TAPAK SULAIMAN / BUNIAN




Waze : Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian


beralamat :

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

No. 80 A, Jalan Jamaluddin,
Desa Putra, Sungai Merab,
43000 Kajang, Selangor.
017-3812246

Kalau anda tak google mesti anda semua takut nak pergi makan atau JJCM Warung ni kan!  cerita sebenarnya, warung Bunian ini terletak di dalam Kampung dan kedudukkan warung agak terpencil,  Walau pun ia agak terpencil didalam Kampung tersebut,  Ramai Pelanggan yang datang adalah dari luar kawasan Kampung tersebut terdiri dari sekitar Putrajaya, Bangi, Kajang dan Sepang, 

Warung Bunian ni, dikatakan berhantu kerana... makanannya semua sedap, sekali pergi makan, pasti nak datang lagi... Masalahnya ianya akan menghantui pemikiran anda semua untuk datang lagi, Dan.... sekarang sudah sebulan Syawal berlalu dan Bonde masih teringat-ingat kisah JJCM masa bulan Ramadhan yang lalu.

Masakan Kampung yang menghantui pemikiran, tekak dan perut Bonde ialah seperti dibawah :

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian
Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Tempahan atas nama Iwan akak Ujang

Masa Bonde JJCM hari tu, adalah pada hari Selasa jadi dibawah adalah : MENU HARI SELASA

 


Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Gulai Udang


Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Sambal Ayam

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Ikan Goreng



Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Sayur


Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Sambal Belacan


Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Iftar bersama rakan-rakan sepejabat.  Yang join iftar masa ni ialah Bonde satu family, Ujang, Zetty, Fara, Seha...

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Kanda pehal tu, dah tak sabar tunggu azan berkumandang ke? ish-ish suami siapalah tu... Fatin yang kecik tu pun masih steady lagi tau.

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Menu sarapan pagi pula, ada nasi lemak dan roti canai.  Tak heranlah TV3 JJCM pun dah singgah makan dekat sini tau...

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Info Dari FB : 

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian

Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian



 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. laa... Ingatkan memang warung bunian.. kikikiki

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN