BondeZaidalifahDotCom: CARA NAK BUAT SOS TELUR MASIN

CARA NAK BUAT SOS TELUR MASIN

9:17 am

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi...

Hai salam jumaat, Moga pagi ni anda semua berada dalam lindungan Allah dan sihat sejahtera sahaja.

Ada tak yang tercari-cari resepi nak buat Sos Telur Masin ni, seperti biasa kalau ada resepi baru mesti ramai yang nak mencuba... 

Untuk anda yang mencari resepi tersebut, Bonde ada kongsikan resepi tersebut dibawah :

CARA NAK BUAT SOS TELUR MASIN


005b

Bahan-bahan (Sos Telur Masin):

- 2 telur masin kuning (direbus) 
- 1 cili padi (dicincang) 
- 2 ulas bawang putih (dicincang) 
- Daun kari 
- 80ml susu cair 
- 2 sudu besar mentega
- Garam secukup rasa 

Cara-cara: 
Sediakan Kuali, panaskan mentega. Tumis bawang putih, cili padi, dan daun kari.  Masukkan telur kuning masin yang telah dihancurkan dan gaul. 
 Masukkan susu cair dan gaul sehingga pekat.  Tambah garam jika perlu. 
 Tutup api dan blend sehingga sebati.
Sedia untuk dihidangkan!


Resepi asal : seismik/resipi

Selamat Mencuba 

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. salam..
    yaya singgah melawat =)

    wahh mcm sedap tgok..tp sos tlur masin..umm mcm xprnh dgr..huuu

    ReplyDelete
  2. pes taim kak ana dengar pasal sos telur masin ni bonde, pasti sedap ni kan :)

    ReplyDelete
  3. masharaqot.... sedap tu cik kak. Ketar kepala kalau dapat.. haa

    ReplyDelete
  4. nice share.. teringin palk nk try..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN