BondeZaidalifahDotCom: PHOTOSHOOT PRE AIDILFITRI KBBA9 DI MATIC

PHOTOSHOOT PRE AIDILFITRI KBBA9 DI MATIC

11:23 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Hari yang ditunggu akhirnya tiba juga.. Sabtu, 4 Jun 2016 bertempat di Matic Jalan Ampang, telah berlansungnya sesi :

PHOTOSHOOT KBBA9

Seramai 34 Blogger dari Kelab Blogger Ben Shaari telah dipertanggungjawabkan untuk menjayakan sesi Photoshot Raya tahun ini.


Penaja Banner Dan Prop :


Prop dan Banner yang cantik diatas tajaan  idea kreatif : dalizgrafix

Penaja Lokasi :


image

Lokasi telah ditetapkan dan ditaja oleh Malaysia Tourism Center @Matic KL, untuk pengetahuan anda semua yang belum pernah sampai ke Matic KL, Matic KL terletak di Ampang dan bersebelahan dengan Saloma Bistro, Matic KL adalah Pusat Pelancongan Malaysia dipilih kerana permandangan yang menarik, Kalau nak tahu, masa kami buat Photoshoot ini, Matic KL sedang mempromosikan Pesta Keamatan jadi terdapat banyak rumah-rumah kecil dibina.  Rumah-rumah yang diperbuat dari buluh cantik dan unik sekali tau!

Tajaan Make Up Artist



Untuk Sesi Photoshoot kali ini, kenelah ada makeover kene touchup-touchup muka tu, Bab makeup memang Bonde tak reti sangat biasanya akan makeup simple-simple sahaja hu hu hu...

Untuk itu, Bonde nak ucap banyak-banyak terima kasih kepada MUA @hanabarum #ArtisticTeam dan #RitaRahman group untuk makeover yang sangat cantik hingga Bonde tengok sendiri muka Bonde pon macam tak percaya ha ha ha "sangat luar biasa cantik" hasil makeover Hana.

 Sebelum                                            Selepas
Sentuhan terakhir Hana dan lihatlah hasilnya...


Kalau anda berminat nak guna sentuhan magic dari Hana..dibawah ini Bonde ada info Hana untuk anda hubungi nanti : 
Boleh call Hana di 0173547763


Hasil Sentuhan magic dari Hana buat Bonde muda 5 tahun ha ha ha perasan giler... okeh dah siap mekap kejap lagi kita tukar baju dengan tudung.

Tajaan Pakaian Wanita dan Lelaki:

Untuk pakaian model wanita yang penuh yang penuh warna-warni dan ceria ini ditaja oleh : @bhajudeea 

Cantik-cantik semuanyakan...Kalau nak tahu, sepena nak raya ni ada sale tau ! tak caya tengoklah sini : www.deeaboutique.com
Untuk Pakaian Lelaki Pula, ditaja oleh :

Cantik-cantik judah rekaan terkini tengoklah abam-abam KBBA ni bergaya kan! IG : @emin_madrosa



Tajaan Pin Hijab:

Untuk Pin Hijab yang Bonde pilih dan pakai ni, tajaan oleh :

Cantik dan menarik ada pelbagai bentuk dan rekaan pin vonaish tajam, selalu pin tak tajam akan buat tudung rosak, jemputlah cuci mata dekat IG : vonaish

Tajaan Hijab :


Untuk tudung warna purple yang Bonde pakai ini ditaja Oleh:

Cantikkan  hijab ni, ada dokoh lagi trend terkini.... selesa dan senang terbentuk... tudung kalau susah nak bentuk memang Bonde tak pakai tau... tudung ni memang selesa sangat.
Gambar-gambar Photoshoot pada hari tersebut... havoc dam meriah sekali....





"Kelab Blogger Ben Ashaari mengucapkan Selamat hari Raya Untuk Bernama TV yeayyyy"



Selepas Photoshoot selesai barulah kami dapat rehat sambil
 mengisi perut, jangan tak tahu, makan pon ada penaja tahu tak? Untung jadi blogger ni... semua dapat rasa syukur Alhamdulillah.  Untuk makan tengahari ditaja oleh :
Cafe Cerita Kambing



Pada bulan Ramadhan Cafe Cerita Kambing ada buat promosi buffet Ramadhan tau... anda bolehlah buat tempahan terlebih dahulu sebelum ke sana, takut nanti tak ada meja kosong bukan apa? Cafe cerita kambing menawarkan harga terendah buffet Ramadhan iaitu :
Dewasa  RM 28.00
Kanak-kanak RM 14.00

Buat tempahan anda sekarang ditalian : 019-2816308 /012-2813848

image

Last sekali Bonde mengucapkan ribuan terima kasih kepada founder KBBA9 Ben Ashaari kerana memberi peluang menyertai Photoshoot ini... Kenangan 4 Jun 2016 tak dapat dilupakan... terima kasih juga kepada Kak Anna yang tidak pernah lupa kepada team KBBA9.

Misi Photoshoot Raya Selesai dengan jayanya... Tahniah semua....


Para penaja Photoshoot KBBA9

Lokasi : Matic, Jalan Ampang
Prop dan banner : DalizGrafix
Fotografer : Dino.alhamd , Lalaland91
Pakaian lelaki : Emin Madrosa
Pakaian wanita : Bhaju Deea
Pin hijab :Vonaish
MUA : Rita Rahman
Artistic Team :

Kredit pic : Joe Labu dan team KBBA 9

 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

8 TEGURAN MEMBINA

  1. bonde cantik sangat bila mekap gitu..

    ReplyDelete
  2. Memang 360° wajah bertukar.. 10 tahun lebih muda..cantikk sangat

    ReplyDelete
  3. Memang 360° wajah bertukar.. 10 tahun lebih muda..cantikk sangat

    ReplyDelete
  4. Hampir tidak mengenali Bonde. Dua tiga kali pandang juga lah and terpaksa recall. Huhu.

    ReplyDelete
  5. Alaaa. X sempat sepfie sesama. Min kelam kabut sendiri

    ReplyDelete
  6. comel nyer bonda...blink blink lagi..hihihi

    ReplyDelete
  7. amboiiii cantiknyaaa lps mekap ;-)

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN