BondeZaidalifahDotCom: KETENANGAN TERCIPTA DI ANCASA PORT DICKSON... PASTI DATANG LAGI!

KETENANGAN TERCIPTA DI ANCASA PORT DICKSON... PASTI DATANG LAGI!

6:26 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...


Cerita pagi Ahad di AnCasa Residences Port Diskson... Pagi lagi dah bangun.. Maklumlah bulan puasa bukan kene buat sarapan pon jadi cadang nak jalan-jalan sekitar AnCasa nak tengok apa yang ada dekat sini...

Ahad 12 Jun 2016, Jam menunjukan 7.00 pagi.. jadi hujung minggu terakhir ni.. bagi Fatin hari ni adalah hari terakhir minggu cuti persekolahan.  Biarlah dia tidur dulu... kalau bukan bulan Ramadhan pasti Fatin dah bangun pi mandi kat kolam renang, disebabkan bulan Ramadhan tak tak boleh mandi... No.. No..No... Esok Isnin dah mula sekolah "Back to School"

Kalau dekat rumah memang dah mula bersilat... (wah bersilat) tak lah mula kemas-kemas apa yang patut... seorang perempuan mana ada cuti.. dekat pejabat dengan rutin pejabat, dekat rumah dengan rutin rumah, tapi ni kat apartmen yang disewa.. tak kan nak kemas pulak kan!.. jadi masa nilah nak rehat...

Pagi Ahad best oooo tengok kartun.. jadi layan kartun...je pagi-pagi ni...



Suka tengok aparment ni kemas jer tersusun rapi... macam mana rumah nak kemas macam ni yea.



Bila pandang ruang kemas macam ni rasa selesa sangat... asyik duduk termenung sahaja.



Layan karton






Dari Balkoni tingkat 8



Jengahlah pemandangan dari atas tingkat lapan, nampak tepi laut Port Dickson huhhhh Biru tu, lepas tu rehatkan mata tengok-tengok kehijauan pokok-pokok disekeliling Garden dan Spa dekat bawah...



Zoom Sikit...



Oklah nak turun bawah dulu, Kak Qaseh dah ajak turun bawah... sirup udara segar pagi-pagi


Wahhh Syoknye ada kolam renang... Ni pon kalau tak pikir bulan puasa mahu mandi jugak ni... Dahlah cuaca cantik tak panas lagi... wahhh nampak tenang sangat!


Ada 2 kolam besar tau... bestnye...


Ada gelongsor juga...



Mampu selfie jelah... nak mandi tak boleh





Disebabkan tak boleh nak mandi.. jadi kita lepak-lepak je tepi kolam...










Ada juga kolam untuk kanak-kanak..



Dah penat duduk tu... nak jalan-jalan dekat gardenlah...



Tropical Garden For Our Guest To Enjoy


Jalan menuju ke SPA


Lepas jalan-jalan dekat garden... nak pergi SPA lah tengok apa yang menarik




Ha ha kuar jugak peluh 



Jumpa dah SPA... Pagi-pagi SPA tak buka lagi... jadi tak boleh masuk..


SPA CLOSE!


Pemandangan berhadapan dengan SPA





















Info untuk SPA



Kalau datang nak buat family day dekat AnCasa ni Ada padang boleh buat sukaneka atau aktiviti keluarga.












Ok ini adalah exit keluar ke Panatai... Nak tengok Pantai jap..
Kalau menginap di AnCasa anda berpeluang juga nak main-main pasir tepi pantai, nak mandi laut pun boleh.




Pagi-pagi gerai tak bukak lagi yea... lagi pun bulan puasa mana ada orang nak makan hi hi hi



Pasir putih tepi pantai...



lama tak sampai sini ... wahhhh nyaman sungguh udara pagi mas tu...


















Jom melawat GYM tengok apa yang ada dekat GYM













Acah-acah je duduk atas basikal tu








Pemandangan dari bilik Kak Qaseh (maaflah banyak gambar sikit entri ni, Bonde memang suka pemandangan cantik)
















Balik Bilik sambung lepak-lepak, lepas tu siap-siap kemas nak balik... Sebelum balik layanlah Fatin nak selfie dulu...





















Time up! nak pulang kunci dah..









Berangan nak jelajah AnCasa yang lain... Ada di Pahang, Kuala Lumpur, Terengganu dan Penang




Pulang Kunci di Kaunter dulu... Terima kasih



Dah pulang kunci layan Selfie Fatin dulu... sementara tunggu Kanda sampai....










Fatin nak try kemudahan yang ada dekat GYM layankan saja...









Kemudahan Surau berada di hadapan Lobi...
Jika nak berkaraoke pon boleh...







Entri berkaitan :

Bufet Ramadhan @ Ancara

Bersahur @ AnCasa

Bufet Ramadhan Selera Desa "Nostalgia 60 an" dibuka setiap hari bermula 10 Jun 2016 sehingga 3 julai 2016 dari pukul 7.00 malam hingga 10.00 malam pada kadar RM 38 bersih.  Surau ada disediakan bagi kemudahan anda yang ingin menunaikan solat.

Tempahan berkumpulan lebih daripada 100 orang juga boleh diatur,  Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Saffron Brasserie du talian 06-662728 samb. #6 atau talian bebas tol di 1-800-88-0032.




~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

3 TEGURAN MEMBINA

  1. banyaakkknya gambo

    alaaa mandi kolam tak batal puasa la

    ReplyDelete
  2. Cantiklah susun atur apartmen tu. Kalau saya tuan punya apartmen tu, memang terperuk jak kat situ. Heheh. Diari Mommy Muhaimin

    ReplyDelete
  3. bestnyaaaaaa lama tak bercuti huhuuu

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN