BondeZaidalifahDotCom: ANTONOV 225 MRIYA MENDARAT DI KLIA!

ANTONOV 225 MRIYA MENDARAT DI KLIA!

1:36 pm

Assalamualaikum dan Salam Isnin..
Sabtu, 14 MEI 2016 di KLIA terdapat sebuah Kapal terbang terbesar di Dunia ingin mendarat mengikut satu kenyataan Kapal Terbang tersebut ingin mengisi minyak di KLIA.

KAPAL TERBANG TERBESAR DI DUNIA TELAH MENDARAT DI KLIA

Antonov 225 adalah Kapal terbang Kargo yang terbesar di dunia paling lama dan paling berat yang pernah dibina.  

Pada Sabtu yang lepas Antonov 225 Mriya Sekali lagi mendarat di KLIA Sepang. Sebelum ini, pernah mendarat di KLIA pada tahun 2007. Ramai penduduk kawasan sekitar melihat dari jarak dekat ketika Kapal Terbang tersebut mendarat di KLIA.

Gambar sekitar pendaratan Antonov 225 Mriya Di KLIA

ANTONOV 225 MRIYA


Antonov 225 Mriya dikuasakan oleh enam enjin turbofan dan langkah-langkah lebar sayap yang 290 kaki (88 meter), pada dasarnya Antonov 225 Mriya  dua kali lebar padang bola sepak.

Dengan jumlah berat maksimum pada berlepas 640 tan, Mriya mempunyai 32 roda tersebar di seluruh gear pendaratan untuk membantu membawa semua berat badan.

Antonov 225 Mriya


Antonov 225 Mriya

Antonov 225 Mriya


Antonov 225 Mriya


Antonov 225 Mriya

Antonov 225 Mriya


Antonov 225 Mriya

info : ammboi.com

Kagum sekejap... besarnye Kapal Terbang ni....


 
 ~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

8 TEGURAN MEMBINA

  1. besar gilerrrrr kagum betullll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah... takut tengok besar godang...

      Delete
  2. fuyooo..besarnya!! tapi jap, terfikir sekejap..kan dia boleh bukak bahagian depan tu..pastu ruang pilot macam mana ek? anak kapal punya ruang macam mana ek? ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kapal terbang ni difahamkan untuk kegunaan Kargo...

      Bila google ada gambar yang terpapar sebuah jet diatas Kapal ni...

      Delete
  3. kagum ja tengok kapal terbang besar nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, betul... sangat kagum dan tiba2 seram pon ada

      Delete
  4. untungnya lah siapa yg dapat tengok dari dekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berpeluang nak tgk walau pun jarak dari rumah ke KLIA hanya 10 minit

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN