BondeZaidalifahDotCom: TAK LANCAR BACA AL QURAN ! PERLU BANTUAN....

TAK LANCAR BACA AL QURAN ! PERLU BANTUAN....

11:17 pm

Assalamualaikum dan Selamat Malam..

Salam Semua... Masa IstEFGathering hari tu, Bonde ada dapat senaskah Kitab Al Quran tajaan thevioletsofia

Al Quran Almumayyaz

Bonde sangat suka membaca Al Quran Almumayyaz ini kerana ianya senang dibaca, jika anda kurang lancar dalam bacaan jawi ianya boleh dibaca dalam bacaan rumi.  

Bagi anda yang memang tidak pandai membaca al Quran,  Almumayyaz adalah Al Quran yang akan mengajar anda membaca mengunakan sebutan rumi.

Yang penting ejaan jawi dan sebutan rumi adalah sama sahaja.

Al Quran Almumayyaz

Kelebihan Al Quran ALMUMAYYAZ ini adalah :


✔ Tulisan KHATnya jelas, tegas dan mudah dibaca.

✔ Setiap TANDA TAJWIDnya dikelaskan dengan 5 warna berbeza bagi memudahkan untuk mengenal dan membezakan hukum tajwid.

✔ Dilengkapi dengan TRANSLITERASI PER KATA (perkataan rumi di bawah setiap perkataan jawi bagi memudahkan sebutan).


✔ Turut tersedia dengan TERJEMAHAN PER KATA bagi memudahkan untuk memahami maksud setiap perkataan di dalam Al-Quran.


ALHAMDULILLAH SELESAI MAJLIS 1ST EFG GATHERING PADA 19 MAC 2016

Untuk pengetahuan anda Semua, Al Quran ALMUMAYYAZ adalah mushaf Al-Quran yang memiliki ciri-ciri kelebihan seperti berikut:
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
.✔ Khat Utsman Thaha


✔ Tajwid Warna


✔ Transliterasi Per Kata




✔ Terjemah Per Kata



✔ Terjemah Per Ayat


✔ Tesaurus






✔ Asbabun Nuzul


✔ Etika Membaca Al-Quran


✔ Indeks Doa dalam Al-Quran


✔ Indeks Alfabet


✔ Sejarah Pengumpulan Al-Quran


✔ Panduan Hukum Tajwid





Oleh itu Bonde cadangan agar "Setiap rumah perlu ada 1 naskah Al Quran ALMUMAYYAZ ini.


Jangan beri alasan tidak tahu membaca Al Quran kerana pada zaman sekarang memang banyak alat bantuan di jual di pasaran untuk membantu anda semua.  contohnya :

Al Quran Almumayyaz

Untuk maklumat lanjut dan tempahan bolehlah ke: 

Facebook : The Voilet Sofia
Instagram : The Voilet Sofia

Telefon : 019-999 9597

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. mudah laa nak belajar al-quran lepas ni . :)

    ReplyDelete
  2. mudah sangat ada panduan mcm ni

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN