BondeZaidalifahDotCom: HOT AIR BALLOON FIESTA 2016 SAMPAI BILA?

HOT AIR BALLOON FIESTA 2016 SAMPAI BILA?

6:50 pm

Assalamualaikum dan Selamat petang.

Kemeriah Hot Air Ballon masih terasa... yang baru berakhir semalam.. pada tahun ini telah berlansung mulai 11 Mac 2016 dan berakhir pada 13 Mac 2016.

Putrajaya International Hot Air Ballon Fiesta 2016 ini adalah anjuran kali kelapan yang akan diadakan di Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya.

Hot Air Balloon

Hot Air Balloon

Bonde sendiri sebenarnya tidak berkesempatan nak ke Putrajaya... kebetulan pejabat Bonde bersebelahan dengan Putrajaya iaitu Cyberjaya.. selama seminggu Bonde dapat melihat keunikan Ballon Panas berterbangan sekitar udara Putrajaya dan Cyberjaya...  Fefeling macam duduk dekat Cappadiocia menarik sekali...

Kalau ada yang nak tahu info untuk harga naik naik tengok Hott Balloon secara dekat kat bawah ni ada  Price List.



Alhamdulillah pada pagi Jumaat yang lalu ada bebarapa Hott Balloon yang telah mendarat di sekitar Neo Cyber.. (kawasan lapang diCyberjaya) jalan yang Bonde lalui untuk ke pejabat setiap pagi.

Jadi disitu Bonde dapat melihat dengan lebih dekat Hot Balloon tersebut... Meriah sekejap... 






Balloon Zebra ni didatangkan khas dari Amerika... memang besar dan menarik selali.

Panorama malam pula... sumber gambar ini dari FB Perbadanan Putrajaya.

Pada waktu malam ballon tidak di lepaskan ianya hanya stay di situ.. dan memberikan kemeriahan lampu-lampu yang menyala pengunjung boleh melihat dengan dekat dan merakamkan gambar disitu.













~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN