BondeZaidalifahDotCom: AJAIB SANGAT RASA AIR NIH ! SEBAB KETAGIH NAK MINUM...

AJAIB SANGAT RASA AIR NIH ! SEBAB KETAGIH NAK MINUM...

5:21 pm

Assalamualaikum Dan Selamat Petang...

Lagi satu yang tengah femes dan tak tahu kenapa Bonde Pulak yang boleh jadi ketagih asyik-asyik teringat nak beli Air ni... kalau minum tak minum air ni macam tak sah dalam sehari... asyik nak teringat jer... 

Parah betul biasanya air ni... biasa-biasa sahaja, selalunya memang tak pernah nak beli... sebab tak sedap mana? sebelum ni pon Bonde memang tak suka minum air ni...

Tak tahu kenapa kawan Bonde Fiqah ni duduk kata sedap, sedap dan sedap... hingga lah satu hari Bonde mengicak air yang dua minum tu... padahal Bonde masa tu Bonde dah ada 1 Big Cup Strawbery blended tau!

Boader's Tea

Jom cungkil... rahsia macam mana nak buat air nih...

6a3b

THAI GREEN TEA LATTE

Bahan-bahan:
- 2 sudu besar teh hijau Thai 
- 6 sudu besar susu pekat
- 4 sudu besar susu cair
- 500ml air panas
- Ais

Kalau nak lagi best:
- Serbuk teh hijau
Whipped cream
Extra susu cair 

Cara-cara:
1. Bancuh teh hijau dan biarkan selama 5 minit
2. Tapis air teh dan blend bersama susu pekat dan susu cair
3. Hidang dalam jag / gelas berisi ais 
4. Kalau nak lagi berkrim: Tambah susu cair! 
5. Kalau tak berapa kisah pasal diet: Tambah whipped cream dan taburkan serbuk teh hijau!

Gambar-gambar sumber dari artikel :

B679

9f33

Thumbnail

Boader's Tea

Tapau lagi dari Border Tea.. yang ada dekat Bonde dekat je di Streetmall Cyberjaya,
Dan kumpul 10 cop untuk dapat 1 Cup free !


~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

3 TEGURAN MEMBINA

  1. sedap green tea ni.. kadang2 sampai ketagih..

    ReplyDelete
  2. salam bonde... amboi sedapnye...

    biasa saya tak gemar sgt teh hijau, tp ini nampak menggiurkan :)

    ReplyDelete
  3. citarasa kita sama..saya pun suka green tea

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN