BondeZaidalifahDotCom: 17 MERCU TANDA NEGARA ASIA DIBINA MENGGUNAKAN LEGO JOM TEROKAI MINILAND @LEGOLAND ...

17 MERCU TANDA NEGARA ASIA DIBINA MENGGUNAKAN LEGO JOM TEROKAI MINILAND @LEGOLAND ...

1:41 pm

Assalamualaikum...

Masih lagi dengan kenangan di Legoland, Kali ini Bonde bawa anda semua  ronda-ronda ke bahagian :

LEGOLAND® MINILAND

Memang teruja sekali dekat sini, ada macam-macam replika bangunan mini dibina disini.


LEGOLAND® Malaysia MINILAND Map

Lokasi Miniland yang berwarna Merah


See the world in an amazing new way in MINILAND, the centrepiece of every LEGOLAND® Park.  It took three years and more than 30 million LEGO® bricks to recreate some of Asia’s best known landmarks in detailed miniature.Stroll through famous scenes from 17 Asian countries, including the Petronas Twin Towers, the Merlion Statue and the Taj Mahal.The whole of MINILAND is animated, and guests – big and small – can bring the models to life at the touch of a button.

Perasaan sangat teruja dekat Miniland.. dekat sini, ada 17 bangunan yang femes dekat Negara Asia, Seronok dan kagum sekali melihat binaan lego yang dipamerkan disini.

BOLINAO, PHILIPPINES













PATUXAI, LAOS

















ANGKOR WAT, CAMBODIA








THE FORBIDDEN CITY AND GREAT WALL,.CHINA 









TAJ MAHAL, INDIA









SINGAPORE

















PORT TANJUNG PELEPAS






Bangunan Sultan Ibrahim








PUTRAJAYA













KLIA
















Setiap bangunan yang dibina ada cerita tersendiri,
Klik nama-nama negara/tempat untuk info selanjutnya :)

Di Miniland Bonde dapat melihat gambaran sebenar bangunan yang dibina menggunakan lego 100% sama seperti bangunan yang real.

Penat tak terasa meronda setiap inci di Miniland, sangat cantik dan kreatif sekali pembinaan Bangunan-bangunan menggunakan lego di sini.



Jangan lupa baca Entri berkaitan :

Book Of Record "Lego Monkey" - Part 1 
Market Restoran - Part 2
Theme Park - Part 3
Theme Park - Part 4

Untuk maklumat lanjut : Promosi CNY!

Website: www.LEGOLAND.my
Instagram: www.instagram.com/legolandmalaysia/
Facebook: www.facebook.com/LEGOLAND.my
Hotline (Daily 9am - 7pm): +607 597 8888
Email: info@LEGOLAND.my

~ Bonde Senyum Riang ~









Baca entri yang lain

1 TEGURAN MEMBINA

  1. wowww...!! giler aarrr...!! memang cantik.. macam real kan.. hehehehee.. kagumnya orang yang buat ni.. bukan calang2 nak siapkan benda2 ni.. :)

    *teringinnya nak gi Taj Mahal..!! nangissssss...*

    :p

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN