BondeZaidalifahDotCom: TELEFON ANDA ADA LOCK SCREEN !! KALAU EMERGENCY NAK BUKA MACAM MANA?

TELEFON ANDA ADA LOCK SCREEN !! KALAU EMERGENCY NAK BUKA MACAM MANA?

3:42 pm

Assalamualaikum dan Selamat Petang...

Bonde terbaca info ni dalam group whatsapp, jadi Bonde nak share dengan anda semua...

PANDUAN UTK LETAKKAN NOMBOR TELEFON WARIS BILA BERLAKU KEMALANGAN


Panduan Untuk Letakkan Nombor Telefon WARIS Bila Berlaku Kemalangan!
Selalunya bila berlakunya kemalangan, sukar bagi orang yang ingin membantu untuk menghubungi waris terdekat kerana phone LOCK. Yalah, macam mana mereka nak buka dan lihat senarai nombor telefon jika telefon tak boleh UNLOCK.

Panduan untuk letakkan nombor telefon WARIS bila berlaku kemalangan – Dibawah ini saya kongsikan cara untuk meletakkan nombor telefon waris di screen bila phone anda LOCK. Jadi ia memudahkan orang yang ingin membantu terus DAIL nombor tersebut.

Anda boleh buat berdasarkan jenis telefon sebagaimana dibawah:

LENOVO

1. Setting
2. Security
3. Owner info.. Masukkan no telefon emergency

SAMSUNG

1. Setting
2. Device
3. Lock screen
4.Owner infomation… Masukkan no telefon emergency


ASUS

1. Setting
2. Lock Scren
3. Owner Info… Masukkan no telefon emergency


XIOMI

1. Setting
2. Lock Screen
3. Owner Info… Masukkan no telefon emergency
Once the screen lock.. No phone emergency tu will appear there.

IPHONE (APPLE)

To set, launch "Health" app & create Medical ID.
To access the info once Medical ID created:
1. Slide
2. Emegency
3. Medical id… Your emergency contact details will appear.


Anda boleh cuba buat langkah-langkah diatas. Insya Allah ada kebaikannya.
LIKE & SHARE jika info ini bermanfaat!

~ Bonde Senyum Riang~

Baca entri yang lain

14 TEGURAN MEMBINA

  1. saya tak pernah lock screen enpon..hehe..

    ReplyDelete
  2. good sharing. tak terfikir plak nak letak enmergency no tu sebelum ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... samalah... harap2 info ni membantu

      Delete
  3. Saya pun baru tahu last year lps anak buah tunjukkan..hihi

    ReplyDelete
  4. ini memang perkongsian yang ohsem! Thanks Bonde!

    ReplyDelete
  5. nice share tapi utk oppo xda pula kan bunda

    ReplyDelete
    Replies
    1. try tgk kat setting mesti ada caranya

      Delete
  6. LISA memang letak kat screen tu no hp yg leh dihubungi hehe

    ReplyDelete
  7. ala.a..jenama hp kite tak ada....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi mesti ada, try tgk kat setting yea

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN