BondeZaidalifahDotCom: THE NAHARA, KALUMPANG [ TEMPAT BERKELAH ]

THE NAHARA, KALUMPANG [ TEMPAT BERKELAH ]

12:57 am

Assalamualaikum dan Selamat Pagi...

Semalam Bonde berkelah di :

THE NAHARA,  KALUMPANG

Sudah lama tak mandi air terjun/Sungai... (back to nature)

Untuk  masuk ke The Nahara bayaran dikenakan sebanyak :

RM 8 Dewasa
RM 5 Kanak-kanak

Kawasan sangat bersih dan air terjun sangat sejuk 

Mempunyai kemudahan seperti :


Pondok@ wakaf ( percuma ikut kekosongan)
ada plug setiap pondok/wakaf
Tapak Khemah (percuma)
Tempat BBQ (sewa RM 15)
Tandas
Surau
Kedai sewa pelampung
Resort

Tepat riadah sesuai untuk :


Family Day 
Aktiviti berkumpulan
Tempat Kursus dan aktiviti air

info dan sumber : [THE NAHARA KALUMPANG]



Pintu gerbang ke The Nahara



jambatan meniti ke seberang



Dari atas nampak air sangat jernih... ada anak ikan tau...


Dari atas kami dah nampak Port kat bawah tu... untuk kami bentang tikar dan BBQ.
                             

Port kami dah bentang tikar tu.....


kanda hidupkan bara nak masak ayam BBQ


In making.... BBQ


Hasil dari kipasan Kanda, Perapan Ayam dari Bonde... nampak bersatu tak???



Mandi Manda...
Sejuk giler air dia....








Sebelum balik kita bergambar dulu... hu hu hu 



Untuk tempahan :

Chalet di The Nahara Kalumpang


5 unit sebaris
berhampiran sungai
tandas sebaris di luar
Harga RM 150.00 /hari


Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

  1. Bestnya... dapat bersantai tempat mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. menikmati keindahan hutan tropika 1 terapi minda Kak Ieta... Nnt akak g tau... :)

      Delete
  2. Seronoknya dapat jalan2 dengan family. Hilang segala penat bekerja

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN