BondeZaidalifahDotCom: CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 2 | APA ADA DALAM WALLET ANDA?

CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 2 | APA ADA DALAM WALLET ANDA?

6:15 pm

Assalamualaikum... Salam Petang...

Nampaknya sudah 2 hari cabaran ini berlangsung... 2 hari ni juga Bonde punya Entri keluar waktu petang...

Alhamdulillah tetap nak sahut cabaran...

CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 2 | APA ADA DALAM WALLET ANDA?

Nak tahu, apa ada dalam wallet Bonde... Jom tengok.


Ini adalah wallet Bonde, Bonde selalu guna wallet Fav ni.. ikut keadaanlah.. Kalau pergi oversea selalunye Bonde akan bawa dan guna wallet yang panjang.. Sebab dalam tu Bonde boleh masukan Pasport dan hp sekali, Kalau yang kecik tu Bonde selalu guna masa jalan-jalan pakai Sling bag sebab tak muat nak masukkan kalau..yang panjang.

Apa yang ada dalam wallet Bonde Sekarang ??




Yang Paling Penting :
1. Kad Pengenalan
2.Passport
3.Kad Nikah
4. Lesen Memandu
5. Kad Bank
6. Kad Panel Klinik

Kedua Penting :
1. Kad Kredit (stanby time emergency je)
2. Kad Member (Menang/IKEA/Leno/Avon/Cosway/AEON/AEON Big/Parkson/Ramly/Tesco/Watson/MPH/Popular/Mesra/Bonoslink/Petron/dll....
3. Buku Pusat Darah Negara.

Beg yang biru tu, Bonde guna letak duit raya Fatin.. Kantoi tak bank in lagi..



Wallet Bonde ada, 2 zip...Ni gambar belah dalam... yang tak berapa nak tersusun... sebelah kompenen letak kad dan sebelah kompenan lagi letak duit dan hp.

He he he...

Sebenarnya...

Penting sungguh wallet ni, kalau hilang mahu menangis juga...
bagi Bonde harga wallet pula tak penting, kalau harga wallet dah mahal, Tapi Kalau duitnya tak ada pun tidak berguna... betul tak?

Sayang wallet ni.. sebab Kanda yang belikan...

terima kasih sudi baca, tunggu cabaran ke tiga ya...

sekian...


Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN