BondeZaidalifahDotCom: JEJAK IKAN NEMO DI PULAU PAYA

JEJAK IKAN NEMO DI PULAU PAYA

3:24 pm

Assalamualaikum...

17 September 2015 (KHAMIS)

JEJAK IKAN NEMO DI PULAU PAYA


8.30 pagi, Mengikut Jadual yang telah ditetapkan Bonde dan kawan-kawan akan ke Jeti Mersing untuk dapatkan tiket feri dan tiket Taman Laut dan Boarding Pass untuk feri.

Pakej kali ni, di kendalikan oleh rakan kami Atul, dan Bonde hanya follow sahaja... sebab dah rindu sangat nak snokling dengan ikan nemo...

8.30 pagi, Jeti Mersing.


Semua Urusan Pakej kami di Kaunter 2,
Kali ni ke Trip ke Pulau Tioman, Pulau Paya.



Tunggu turn nak masuk feri...
Parking Beg Dulu... Beg ni dulu pon first pakai ke Pulau juga, Pulau Tioman, Kg Salang Pusaka.


Alhamdulillah lebih kurang 1 Jam setengah,  perjalanan menaiki Feri, sampai Jeti Pulau Paya. Menaiki Feri ,Bistari 2



Nampak signboard 

PAYA BEACH RESORT



Tunjukkan... sikit gambar laut tu dia.....
Air baru surut, pasang waktu malam.....


Nanti sambung lagi Entri lepas...Check in...Kat Bilik

Tunggu yea...

~Bonde Senyum Riang~

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. teringn nya g mersing...bpe smua bajet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3D2N
      Pake, siap Resort, Makan & Taman Laut
      RM 400+

      Delete
  2. eh betul ke ada ikan nemo dekat mersing ni....teruja plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemo ada dekat... Pulau Tioman, Mersing tu tempat naik feri ke Pulau... Jeti Mersing

      Delete
  3. Bonde, kirim ikan nemo tu sekor yer ^-^

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN