BondeZaidalifahDotCom: HATI-HATI IPU TIDAK SIHAT DAN SEMAKIN TERUK...

HATI-HATI IPU TIDAK SIHAT DAN SEMAKIN TERUK...

6:14 pm

Salam Petang...

Bacaan Index IPU


Semakin teruk bacaan IPU di Cyberjaya, Sebelum ini Bonde semak online bacaan 80*-82*

Hari ini 10/09/2015
Bacaan sehingga jam 5.00 petang 
Cyberjaya/ Putrajaya 103*
Lebih teruk Kawasan Perumahan Bonde bacaan berdekatan Nilai Negeri Sembilan : 135*


Skala Kuning : Menunjukakan IPU Tidak sihat


Pemandangan dari atas Pejabat, gambar yang atas selalu boleh nampak Lebuhraya Mex dengan jelas, tetapi sekarang langsung tak nampak. Gambar bawah selalu boleh nampak Bangunan Kelab Komuniti Cyberjaya emmm sama tak nampak sudah.

Memandangkan bacaan IPU Tidak sihat hendaklah sama-sama kurangkan :
- aktiviti diluar rumah, 
-dilarang sama sekali membuat sebarang jenis pembakaran sampah,
-Apabila Memandu gunakan penghawa dingin
-Banyakkan minum air kosong
-Basuh tangan dan mukDengan sabun dan air bersih selepas melakukan/menghadiri aktiviti luar.

Kemungkinan Kesan  Kesihatan termasuk :

Kesukaran untuk bernafas
Serangan jantung
Gatal-gatal pada tekak
Gatal-gatal pada mata
Jangkitan pada bahagian atas saluran penafasan
Gatal-gatal pada kulit






Take Care yea... 
moga info ni berguna buat anda , rakan-rakan dan keluarga

Baca entri yang lain

17 TEGURAN MEMBINA

  1. Tulah pasal bonde...sakit mata tadi masa bawa moto..huhuhu anazarin

    ReplyDelete
  2. Tulah pasal bonde...sakit mata tadi masa bawa moto..huhuhu anazarin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Zarin... Memang sakit mata... Ishhh cpt nak lari masuk kereta..

      Delete
  3. Moga allah permudahkan kita semua...

    ReplyDelete
  4. Moga allah permudahkan kita semua...

    ReplyDelete
  5. Dekat PJ ni pun jerebu teruk sangat T_T

    ReplyDelete
  6. Di mana2 nampak jerebu. Huhu sedey

    ReplyDelete
  7. Kajang pun teruk...bau asap aje dah ni..semak!

    ReplyDelete
  8. Kajang pun teruk...bau asap aje dah ni..semak!

    ReplyDelete
  9. kat negeri sembilan pun teruk..demam dah rasanye nie..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN