BondeZaidalifahDotCom: AUTUMN IN MY HEART DI MALAYSIA!

AUTUMN IN MY HEART DI MALAYSIA!

12:44 am

Assalamualaikum.....

Ini Kisah Pagi tadi...13 Ogos 2015 Khamis, Disebabkan Isnin Bonde cuti dan 2 hari menempuh peperiksaan pada Selasa dan Rabu.  Datang pagi dan pulang petang, setiap kali tu juga asyik dok jeling-jeling pokok bunga ala sakura atau dikenali dengan sakura Malaysia atau nama sebenarnya :

(Tabebuia spp.)

Satu lawatan turun padang atau site landskap telah diadakan bersama seorang Penolong Pegawai Arkitek Landskap MPSepang Puan Masitah aka Masiey 
he he he
(macam wartawan pulak)

AUTUMN IN MY HEART DI MALAYSIA!

Memang teruja sangat nak pergi dekat-dekat...

Tabebuia spp warna putih

Tabebuia spp warna pink
Akhirnya dapat juga tangan mengapai dahan pokok ala sakura.


Tak sanggup nak lepaskan!


1 jatuh kebumi



Sekarang jalan menuju ke Kelab Komuniti Cyberjaya telah dipenuhi dengan Sakura Malaysia.


Selpie bersama App B612


Mengenai Bunga Sakura Malaysia Atau :

Ipê (Tabebuia spp.) 

Botany: 


The term ipê refers to seven different tree species within the genus Tabebuia, each found in the tropical forests of Central and South America. These massive trees can reach heights of 150 feet, and are supported by a surprisingly narrow trunk. Ipê is not an evergreen, and drops its leaves before producing large clusters of beautiful flowers in colors including white, golden yellow, lavender, bright pink and red.

Habitat: 


Ipê is found in the tropical forests of Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad and Tobago, and Venezuela. This type of tree is often found growing on river banks, in marshes and atop ridges. 

Significance to Humans: 


Ipê is a hard and resilient wood, often used in coastal environments. Its wood is also known for its resistance to attack by both fungi and insects, and holds a Class A fire rating -- the same rating given to concrete and steel. It is commonly laid down for boardwalks and home decks, marina docks, benches and railings. The hardest ipê comes from the Tabebuia serratifolia species, which is today primarily harvested and exported from Bolivia, after having been overharvested in Brazil. Several species of Tabebuia are also known for Pau D’Arco, a special herb extracted from their leaves and bark. For centuries, the extract has been sold as a tea and used by indigenous communities to treat a range of ailments. While few scientific studies have been conducted, Pau D’Arco is believed to treat illnesses such as leukemia, allergies, diabetes, dysentery and malaria.

Did You Know?


Throughout much of the world, ipê has been overharvested -- its wood used for outdoor building projects and construction in coastal environments. Many trees have also been stripped of their bark, renowned for its medicinal properties, leading to the eventual death of these trees.

The Rainforest Alliance’s SmartWood Program has been working with community forestry operations that harvest ipê and other timber species to ensure that they follow a strict sustainable forest management plan. Located in Bolivia -- where ipê is generally sustainably harvested and abundant -- the Angel Sandoval Concession was one of the country’s first and largest businesses to become Forest Stewardship Council (FSC) certified by the Rainforest Alliance. During the 1990s, Bolivia's deforestation rate reached nearly 0.5 percent annually and the country lost 6.5 percent of its forest cover in a fifteen year period (1990 to 2005). Forest loss rates continue to increase: as of 2010, over 741,316 acres (300,000 hectares) of forest are lost annually, according to Bolivia's national forestry agency. In the face of such rampant deforestation, it’s notable that, over the past decade, Bolivia has become a leader in tropical forest certification. More than 3 million acres (1.5 million hectares) of its forests are FSC-certified, making it the third largest FSC certifier in Latin America and the Caribbean. The success of FSC certification in Bolivia promises to help improve forestry practices and conserve the country's globally significant biodiversity.

Jukofsky, Diane. Encyclopedia of Rainforests. Connecticut: Oryx Press, 2002.
Rainforest Relief: What to Avoid and Alternatives
Finca Leola -- Costa Rica Reforestation: http://www.fincaleola.com/Ipe.html

Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

  1. kat kampung yoorin pon ada pokok ni bonde.. dah macam kat oversea bila berbunga.. memasing ambik gambar kat tepi jalan.. haha

    ReplyDelete
  2. kena tanam pokok ni kt rumah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah bonde tak de tanah nak tanam-tanam...
      Kalau kat kampung cantik kan...

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN