BondeZaidalifahDotCom: Cabaran20Hari Yang ke 7 : Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

Cabaran20Hari Yang ke 7 : Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

5:20 pm

#Cabaran20Hari Yang ke 7 :

 #Cabaran20Hari

 Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

Baiklah, Nak cerita tentang kuih kegemaran, 
sebenarnya... bukan kuih tradisional yang menjadi minat Bonde, Bonde lebih suka kepada kuih yang rasanya pedas-pedas bukan kuih yang manis, bukan tak suka pada kuih yang manis tapi tak berapa gemar sebenarnya... Kalau nampak kuih yang pedas-pedas ni memang merajuk kalau tak dapat rasa he he he...

Paling suka,
Kuih Popia Sira Sambal, Kuih Popia Basah dan Popia Crispy

selalunya kuih-kuih ni Bonde beli kat Pasar Malam jer, tak pernah nak buat, sebab yang makan hanya Bonde.  Keluarga kecik kami ni, rasanya.. kalau masak sendiri macam tak berbaloi... Kalau nak buat sendiri, masa balik kampung makan beramai-ramai tu sesuaikan.  Bila buat, habis dimakan, taklah membazir nak makan  3 kerat jer pon.


Popia Sira Sambal


Popia Basah Pedas



Popia Crispy

Fatin paling suka Popia Crispy sedap dia ada crunchy macam tepung ranggup kat dalam tu... Popia Crispy selalu beli kalau pergi jalan-jalan ke Alamanda dan Mid Valley Mega Mall sebab ade stall jual kat situ.

Selain daripada kuih-kuih diatas satu lagi kuih yang bonde suka ialah pedas juga, iaitu :

Pulut Panggang...



Paling suka pulut panggang yang inti dia sedap dan pedas.... tak cukup makan satu rasanya.

Jumpa next Entri

#Cabaran20Hari
#yangke7
#kelabbloggerbenashaari
#exchangefeedgroup
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong
#bondesenyumriang


Gambar dalam entri ini sumber dari : Google

~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

15 TEGURAN MEMBINA

  1. Abang dayah suka beli popia..dari kecik sampai la sekarang..fevret dia sungguh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along... tu menunjukkan memang fav abg Dayah

      Delete
  2. Abang dayah suka beli popia..dari kecik sampai la sekarang..fevret dia sungguh :)

    ReplyDelete
  3. kunjungan balas..hari ni tak berapa sihat tapi nak juga jenguk kawan-kawan blogger :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syira Lokman terima kasih singgah Blog Bonde :)

      Moga cepat sembuh.... take rest :)

      Delete
  4. bonde!adeyh... pulut panggang!argh!lamanya xmkn..lpe plak pd kuih yg satu tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along sempat lagi nak cari... kat bazar Ramadhan...

      Delete
  5. pulut oanggang all time feveret ! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai juga Fav pulut poanggang yea...

      Delete
  6. Sama la ngn ummul kurang suke kuih yg manis2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Ummul....

      Bonde like kalau pedas2... he he he

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN