BondeZaidalifahDotCom: #Cabaran20Hari Yang Ke 17 : Menu Wajib Pagi Raya

#Cabaran20Hari Yang Ke 17 : Menu Wajib Pagi Raya

9:30 am

Assalamualaikum dan Selamat Pagi

#Cabaran20Hari Yang Ke 17 : 

Menu Wajib Pagi Raya



Seperti Setiap tahun Menu Wajib Pagi Raya Mesti Ada ialah:


~Ketupat

~Nasi Impit

~Lemang

~Rendang Ayam

~Rendang Daging

~Kuah Kacang + Ayam

~Sop Tulang



Menu yang habis dulu 

mestilah... Kuah Kacang + Ayam... sebab menu ni memang terlajak laris, Kuah kacang Kami lain sikit sebab ada isi ayam dalam tu.. kalau makan memang selera sungguh...

Menu yang terakhir habis

Rendang Daging cili api pula, Menu yang paling last habis sebab tahan lama... tapi wajib hangatkan 2 kali sehari... seminggu raya pon masih boleh tahan... kalau dan seminggu tu... rendang bertukar jadi seperti serunding, masa ni sedap makan dengan lemang panas...

Wahhh bila nak raya ni tak sabar nak makan semua tu....


Terima kasih sudi membaca...

Jumpa next Entri

#Cabaran20Hari
#yangke17
#kelabbloggerbenashaari
#exchangefeedgroup
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong

#bondesenyumriang



~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. kuah kacang memang best...mkan dengan ketupat....

    ReplyDelete
  2. Rendang daging cili api bila disimpan dipanaskan balik wah.. sedapnya.. nak2 pulak kalau dah tinggal sikit.. hehehe..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN