BondeZaidalifahDotCom: Cabaran20Hari Hari yang ke 12 : Bajet Raya

Cabaran20Hari Hari yang ke 12 : Bajet Raya

2:00 pm

Assalamualaikum...Salam Petang...

Cabaran hari ke Dua Belas :

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Bajet Raya

Cerita mengenai Bajet Raya untuk tahun ini memang kami berjimat sehabis yang mungkin.. disebabkan kenaikan harga Petrol dan cukai barangan GST semuanya membuatkan mood untuk membeli belah tu tak mari-mari...

Ada juga pergi cuci mata kat shopping Mall tapi apa yang berlaku ialah bukan membeli belah tapi tengok dan blah... he he he

Syukur Alhamdulillah dapat Bonus Yahooooooo.... melonjak2 suka...


Biasanya bonde,
Bila dapat Bonus nilah yang kene berjimat dan bajet takut kalau tak dikawal akan "terover" bajet.

Bajet sebab:

Bonus dapat setahun sekali itupun ikut pekeliling yang dikeluarkan...oleh kerajaan negeri.

Biasanya kalau Bonus time Raya ni adalah angan-angan nak bajet belanja raya untuk Fatin dan Kanda sikit he he he.

Belanja lah Baju raya ke?, kasut raya ke?, tudung raya ke?...he he he

Kalau untuk rumah ....

Tengoklah yang mana perlu sahaja, tak semua nak ditukar bila time raya ni... tak ada sampai tiap-tiap tahun nak tukar sopa.. sopa yang ada ni pun dah berumur 12 tahun... tak tahu bila nak tukar baru selagi bonde guna kami guna..
he  he he

Nanti bajet tu ada juga bajet untuk beli sikit kuih dan biskut raya..

Bajet duit raya untuk kanak-kanak InsyaAllah ada...

Apa-apapun doa pada Allah moga rezeki sentiasa bertambah dan rezeki yang ada InsyaAllah dari sumber-sumber yang baik...

Aamiin.





~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN