BondeZaidalifahDotCom: Cabaran20Hari Hari yang ke 11 : Lagu Raya Pilihan

Cabaran20Hari Hari yang ke 11 : Lagu Raya Pilihan

12:00 am

Cabaran20Hari Hari yang ke sebelas :

LAGU RAYA PILIHAN

Lirik Lagu Selamat Hari Raya – Saloma

Selamat aidil fitri


Kepada saudara serta saudari

Setahun hanya sekali

Merayakan hari yang mulia ini



Di masa bulan Ramadan
Kita berpuasa hingga sebulan
Pabila Syawal menjelma
Hari raya disambut dengan gembira

(Korus 1)
Miskin kaya memakai baju baru warna-warni
Mengunjungi sanak kaum famili
Sungguh hebat pemandangan di hari raya ini
Tua muda wajah berseri-seri

Selamat hari raya
Pada saudari saudara semua
Marilah dengan gembira
Merayakan aidilfitri yang mulia

Di sana kelihatan
Bermacam kuih ketupat dan rendang
[ Saloma Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
Mintak bu kuih sepotong
Saya mahu makan kerna perut kosong

Dam dam dum bunyi mercun
Kanak-kanak segera datang berduyun
Dam dam dum mercun berdentum
Semaraklah hari raya ini tahun

(Korus 2)
Maafkanlah jika ada terlanjur perkataan
Diharap supaya jangan disimpan
Kuberdoa selamat panjang umur murah rezeki
Semoga Tuhan akan memberkati

Selamat hari raya
Hari untuk kita bersuka ria
Selamat mari ucapkan
Untuk kita hingga sampai tahun depan

Selamat hari raya!

Masa zaman kanak-kanak paling suka lagu ni... Malam raya tak sah kalau lepas takbir raya tu, selalunye Bonde akan buka lagu ni kuat-kuat sebab tak de sapa nak marah masa tu dah mood raya... sambil kemas rumah persediaan last nak menyambut  1 Syawal esk pagi...

kadang-kadang tu... batang mop atau penyapu lidi dijadikan microfon zaman tu pon notalgia juga sebenarnya... inilah lagu yang dipasang.... dengar lagu yang ada dalam kaset berulang kali pon tak jemu-jemu, Kaset tak bagi orang pinjam kene sorokkan sebab masa tu nak beli kaset mahal oooo, kongsi-kongsi duit kami sekeluarga nak beli kaset, jadi kene jaga dan simpan boleh dengar sampai lebam.... 

Dengar Lagu Raya Lama  Online:






Terima kasih sudi membaca...

Jumpa next Entri

#Cabaran20Hari
#yangke11
#kelabbloggerbenashaari
#exchangefeedgroup
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong
#bondesenyumriang



~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

2 TEGURAN MEMBINA

  1. lagu raya memang best dengar.
    lagu saloma ni mengingatkan saya pada zaman raya umur 7-8 tahun.
    nostalgia sungguh bila sampai lirik makan biskut raya tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... memang seronok tak jemu dengar lagu raya ni

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN