BondeZaidalifahDotCom: #Cabaran 20 Hari Yang Ke 16 : Aktiviti Di Pagi Raya

#Cabaran 20 Hari Yang Ke 16 : Aktiviti Di Pagi Raya

11:29 am

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..

#Cabaran20Hari Yang ke 16 :

 Aktiviti Di Pagi Raya


Baiklah... Nak cerita tentang Aktiviti Pagi Raya Bonde, Selalunya Bonde Akan bangun awal untuk mandi Sunat Aidilfitri,  Selalunya masa ni dah sayu hati sebab ingat Ramadhan tahun ini dah berakhir... dapat ke? bertemu Ramadhan akan datang???

 Bagi yang dah lupa Niat Mandi sunat, senang jer niat dia. macam kat bawah ni...

NIAT MANDI SUNAT AIDIFITRI


Hasil carian imej untuk niat mandi sunat aidilfitri

Lepas mandi dan solat subuh, Bonde terus ambil baju Kanda dan sampin siap-siap gosok untuk dia pakai pergi ke Masjid.



Lepas tu bonde siapkan juadah untuk hidangan kami makan bersama-sama selepas solat raya nanti, Bila Kanda sudah balik dari Masjid inilah masanya untuk makan/minum bersama-sama ahli keluarga yang lain lepas tu barulah bermaafan bersama-sama.

Lepas bermaafan-maafan,

Sementara tunggu adik beradik yang lain sampai, acara wajib ialah...

ambil gambar... ada selfie, ada wiffie ada photo group macam-macam gayalah.
Hasil carian imej untuk camera


Lepas tu baru kami menziarahi Pusara mereka yang telah tiada...

Terima kasih sudi membaca...

Jumpa next Entri

#Cabaran20Hari
#yangke16
#kelabbloggerbenashaari
#exchangefeedgroup
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong

#bondesenyumriang

~ Bonde Senyum Riang ~


Baca entri yang lain

7 TEGURAN MEMBINA

  1. sama aktiviti pagi raya kita
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rata-rata semua buat perkara yang sama kan!

      Delete
  2. lebih kurang la aktiviti kita..

    ReplyDelete
  3. altiviti yang sama dengan khaty

    ReplyDelete
  4. ambil gambar tu memang kena buat..barulah raya..hihi..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN