BondeZaidalifahDotCom: WAKTU IMSAK BAGI NEGERI SELANGOR

WAKTU IMSAK BAGI NEGERI SELANGOR

6:53 pm

WAKTU IMSAK NEGERI SELANGOR

Assalamualaikum Dan Selamat Petang..

Waktu Imsak Bagi Negeri Selangor... 

Bolehlah cetak dan tampal dekat peti ais Rumah anda...

Jangan lupa bangun sahur... tau! Makan sahur tu sunat, walaupun dengan minum seteguk air.




1- Amalan bersahur dapat memberi kekuatan kepada orang yang berpuasa pada siang hari nanti.


2- Bersahur akan mendapat pahala kerana ia adalah ibadat sunat dan menjadi sunnah Rasulullah s.a.w. 

3- Amalan bersahur juga yang membezakan puasa Muslim daripada puasa dalam agama lain seperti Yahudi. 

4- Amalan bersahur juga akan memberi peluang kepada para muslim untuk bangun beribadah kepada Allah s.w.t pada malam hari khususnya 2/3 malam.


Selamat bersahur.


Image result for selamat bersahur

Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. Selamat menunaikan ibadah puasa... shad memang kena bangun sahur, makan. tidak memang tak berdaya nak puasa.. hehe.. tapi kadang2 skip jugak makan sahur.. :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/06/perkara-yang-perlu-kita-tahu-tentang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha Dhira,

      Selamat bersahur yea :)
      kadang-kadang terlewat bangun x sempat bersahur he he he

      Delete
  2. selamat menunaikan ibadah puasa kak...semoga ibadah puasa pada tahun ini akan diberkati olehNya. ;)

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2015/06/thiara-songket-raya-edition-dress.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa juga untuk Nurhaziq Hafiz

      InsyaAllah Aamiin

      Delete
  3. haaa.. ni sesuai print and tampal kat umah... :)
    Thanks Bonde....

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN