BondeZaidalifahDotCom: SAHUR PERTAMA 1 RAMADHAN 1436H

SAHUR PERTAMA 1 RAMADHAN 1436H

7:04 am


Image result for selamat menunaikan ibadah puasa

Assalamualaikum... Salam 1 Ramadhan

SAHUR PERTAMA 1 RAMADHAN 1436H


Telur Masak Kicap

Sahur pertama pagi ni mmg sangat simple, disebabkan hari pertama memang tak lalulah nak makan time sahur nikan...

Jadi ni permintaan Kanda nak makan telur masak kicap. Lauk senang je pon....

5 minit siap ;)

Ikan Belanak Masin


Lepas tu Kanda minta gorengkan ikan belanak masin. Ni Kanda beli masa minggu lepas do Pasar Rabu, Kedah.

Bonde pon tak tau nak kirim apa masa Kanda call dari Pasar Rabu hari tu. Maklumlah tak pernah sampai pon Pasar Rabu tu.

Cakap Kat Kanda beli jer apa yang sedap dan menarik. 

Kanda bawa balik bubur cacar, Pulut hitam, Ikan Belanak Masin, Ikan Sepat Pekasam, Asam jawa dan sagu.




Ayam goreng berempah.

Ni lauk perhangatkan jer... Semalam bawa balik dari pejabat. Bonde dok ratah ayam ni masa panas panas he he he

Baiklah....

Tamat kisah Sahur Pertama Ramadhan tahun ini. 
Jumpa next entri:)



Image result for selamat menunaikan ibadah puasa




Baca entri yang lain

5 TEGURAN MEMBINA

  1. alamak... dah la tengok time ni baru kul 11.. adoi.. kecur ayaq lioq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam... sabar yea...
      Nanti balik boleh masak mcm tu simple jer

      Delete
  2. alahaiiii...ikan masin belanak tu buat terliur la....

    ReplyDelete
  3. Ikan masin belanak tu perah limau, hiris2 bawang merah skit.. lepas tu patah-patah kan cili api....

    perrrggghhh.....!!! Nak sahur kat umah Bonde la lepas ni... :p

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN