BondeZaidalifahDotCom: KESAKITAN YANG DIBERI OLEH ALLAH ITU MERUPAKAN SATU HADIAH

KESAKITAN YANG DIBERI OLEH ALLAH ITU MERUPAKAN SATU HADIAH

12:21 pm


Hai Semua,

Hari ni buat pertama kalinya bagi tahun 2015 Bonde ke Klinik dan dapat Cuti Sakit.

Pecah rekod tahun ni... dapat Cuti Sakit, sebelum ni kalau demam Bonde masih gagahkan badan ke pejabat, tapi dari semalam memang dah tak boleh tahan lagi sebab dapat pakej Demam, Batuk Dan Selsema sekali gus.

Doktor bagi rehat sehari pada hari ini 15/6/15

Baiklah kejap lagi nak makan ubat nak rehat.

Sebab ubat selsema dan batuk yang Bonde dapat tu agak mengantuk. Jadi kene tidur dan rehat.



Anggap segala kesakitan yang diberi oleh Allah itu merupakan satu hadiah di mana Allah mahu mengangkat darjat kita dengan kesabaran dalam menempuhi ujian dariNya. 



Dari Abdullah r.a katanya:”Aku datang mengunjungi Rasulullah s.a.w ketika beliau sakit, lalu kusentuh baginda seraya berkata: "Ya Rasulullah! Demam anda bertambah teruk." 

Jawab baginda, "Memang demamku sama dengan demam dua orang kamu." Kataku pula, "Semoga anda mendapat pahala berganda pula." Jawab baginda: "Semoga!" 

Kemudian sabda baginda pula: "Tidak ada seorang muslim yang ditimpa cubaan berupa sakit dan sebagainya melainkan dihapuskan Allah Taala dosa-dosanya, seperti pohon kayu menggugurkan daunnya."(HR Muslim)


BICARA KESAKITAN

sakit itu nikmat sakit itu penghapus dosa (kafarah)
sakit itu ujian
sakit itu bukti cinta Allah
sakit itu ada hikmah yang kita tidak tahu







~ Bonde Senyum Riang ~

Baca entri yang lain

37 TEGURAN MEMBINA

  1. get well soon Bonde.. banyakkan minum air kosong yea :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih....
      InsyaAllah, minum air kosong banyak

      Delete
  2. moga cepat sihat bonda..... musim sekrg.. yoorin^ & anak pon baru je kebah

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Yoorin...
      Musim agaknya tu dengan cuaca tak menentu

      Delete
  3. moga cepat sihat bonda..... musim sekrg.. yoorin^ & anak pon baru je kebah

    ReplyDelete
  4. ziarah adikberadik tak sihat, rajin2 makan ubat tau
    semoga cepat sembuh :) EFG033

    ReplyDelete
  5. rajin makan ubat ye bonda. demam sikit je tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ujian sikit jer... kene gagahkan badan

      Delete
  6. moga cepat sembuh ye...jgn lupa makan ubat...

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh yer..


    Jemput join segmen terbaru saya.. jom viralkan segmen ini..

    Segmen 3 Review Percuma Umtuk Produk Blog & Event

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh ye bonda, jaga diri ;)

    ReplyDelete
  9. get well soon bonde. sesungguhnya sakit itu penghapus dosa

    ReplyDelete
  10. sakit itu penghapus dosa..syafakillah bonde :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mas...
      Moga terhapus dosa tu Aamiin

      Delete
  11. tahun 2015 , baru separuh tahun berlalu,pcl dah mc lima hari..memang sakit itu kafarah, kita kena muhasabah diri, dalam penat mengejar masa duniawi akhirat jgn dilupakan

    ReplyDelete
  12. Semoga cepat sembuh bonde..makan ubat ye

    ReplyDelete
  13. cucaca tgh berubah ni mmg akan selalu demam kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga ... kene minum banyak airkan Eny

      Delete
  14. Replies
    1. Banyakkan Lela...
      Bonde x makan habis pon ubat ni bila rasa dah ok

      Delete
  15. Hope everything goes well bonde

    ReplyDelete
  16. Pasni.. slow2 berjinak2 dgn vitamin shaklee... hhehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam Bonde ada try...
      vitamin shaklee good...

      Delete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN